Moody’s: Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις δεν θα επηρεάσουν σημαντικά την ρωσική οικονομία

Moody’s: Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις δεν θα επηρεάσουν σημαντικά την ρωσική οικονομία

Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας που τέθηκαν σε ισχύ από χθες 27 Αυγούστου δεν θα έχουν σημαντικές συνέπειες για τη ρωσική οικονομία, αλλά αν αργότερα, εντός του έτους, επιβληθούν πιο σκληρές κυρώσεις, τότε θα προκαλέσουν προβλήματα.

Αυτή είναι η πρόβλεψη που κάνει ο διεθνής οίκος Moody’s, στην έκθεση του, το κείμενο της οποίας βρίσκεται στην διάθεση του πρακτορείου Ria Novosti.

«Τα τελευταία χρόνια μειώθηκε ουσιαστικά το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, η ρωσική κυβέρνηση έχει ελάχιστη εξάρτηση από τον εξωτερικό τραπεζικό δανεισμό. Συνεπώς η επιρροή που θα έχουν στη δανειοδότηση της ρωσικής κυβέρνησης ή της ρωσικής οικονομίας, θα είναι το πιθανότερο πολύ περιορισμένη εφόσον δεν θα μειώσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών», αναφέρεται στην έκθεση του διεθνούς οίκου.

Εκτός των άλλων, ο διεθνής οίκος εκτιμά τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ρωσικές κρατικές τράπεζες σε περίπτωση που επιβληθούν νέες κυρώσεις. Εκτιμώντας ότι στην περίπτωση αυτή είναι αδύνατον να προκληθεί μια γενική τραπεζική κρίση, ο Moody’s προβλέπει ότι τότε τα πιστωτικά ιδρύματα θα αντιμετωπίσουν προβλήματα ως προς τη χορήγηση δανείων.

Οι νέες κυρώσεις πρέπει να αναμένονται τον Οκτώβριο ή μετά τις 6 Νοεμβρίου όταν θα έχουν διεξαχθεί οι μεσοεκλογές για το Κογκρέσο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter