Μοσκοβισί: Δεν μπορείς να καθορίζεις έτσι τη μοίρα ενός λαού

Μοσκοβισί: Δεν μπορείς να καθορίζεις έτσι τη μοίρα ενός λαού

Λάβρος κατά του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις

«Είναι σκάνδαλο για τις δημοκρατικές διαδικασίες το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας», δήλωσε ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Ειδικότερα, ο Πιερ Μοσκοβισί, από το διεθνές οικονομικό φόρουμ του Κόμο, στην απάντησή του στην εφημερίδα του Μιλάνου αναφέρει: «Είναι ένα σκάνδαλο σε ότι αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες, όχι διότι οι αποφάσεις ήταν σκανδαλώδεις, αλλά διότι το να αποφασίζεις με αυτό τον τρόπο την μοίρα ενός λαού, το να επιβάλεις λεπτομερειακά αποφάσεις για τις συντάξεις, την αγορά εργασίας… Μιλώ για τις βασικές λεπτομέρειες της ζωής μιας χώρας που αποφασίστηκαν σε έναν οργανισμό, κεκλεισμένων των θυρών, οι εργασίες του οποίου ετοιμάζονται από τεχνοκράτες, χωρίς τον ελάχιστο έλεγχο ενός κοινοβουλίου. Χωρίς τα μέσα ενημέρωσης να γνωρίζουν πραγματικά τι λέγεται, χωρίς σταθερά κριτήρια ή μια κοινή κατευθυντήρια γραμμή».

Στα εξήντα του ο Πιερ Μοσκοβισί δεν φαίνεται πολιτικός μεσήλικας, γράφει η ιταλική εφημερίδα για τον Γάλλο πολιτικό. Είναι πάντα, το ίδιο παιδί θαύμα του γαλλικού σοσιαλισμού – συνεχίζει – όπως ήταν πριν από ένα τέταρτο του αιώνα, αν και δεν μπορεί να κρύψε την κόπωση: Αυτή ενός ανθρώπου που έζησε πολλά χρόνια την οικονομική κρίση στην πρώτη γραμμή. Πρώτα ως υπουργός Οικονομίας στο Παρίσι, στη συνέχεια, Ευρωπαίος Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, στις Βρυξέλλες γράφει η ιταλική Corierre Della sera.

«Πρέπει να λύσουμε ένα τριπλό έλλειμμα στην Ευρώπη. Το πρώτο αφορά την αποτελεσματικότητα: χρειαζόμαστε πολιτικές που αποσκοπούν στην ανάπτυξη, η οποία μπορεί να επιφέρει αύξηση των επενδύσεων και οικονομική ενίσχυση. Υπάρχει επίσης μια έλλειψη αλληλεγγύης, γιατί η ανάκαμψη έρχεται άνισα στις διάφορες χώρες, οι διαφορές αυξάνονται και αυτό είναι πάντα μια απειλή για τη συνοχή. Το ιταλικό χρέος είναι διπλάσιο από το γερμανικό, το εξωτερικό πλεόνασμα στη Γερμανία είναι διπλάσιο από αυτό της ζώνης του ευρώ, το ποσοστό ανεργίας είναι το χαμηλότερο”, είπε ακόμα, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του ο κ. Μοσκοβισί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter