Μοσκοβισί για ΝΔ: Όσοι με κατηγορούν για πολιτικά παιχνίδια είναι αυτοί που τα κάνουν – Ανοιχτό το θέμα μη περικοπών στις συντάξεις

Μοσκοβισί για ΝΔ: Όσοι με κατηγορούν για πολιτικά παιχνίδια είναι αυτοί που τα κάνουν – Ανοιχτό το θέμα μη περικοπών στις συντάξεις

Για το τέλος του προγράμματος ο Ευρωπαίος Επίτροπος επισημαίνει ότι η επιτήρηση σε «καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με ένα νέο πρόγραμμα». Όπως τονίζει ο Πιερ Μοσκοβισί μετά την 21η Αυγούστου και το τέλος των μνημονίων ουδείς θα πιέζει για νέα μέτρα, κανείς δεν θα απαιτεί νέες μεταρρυθμίσεις δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα ούτε οι αξιολογήσεις που υπάρχουν μέχρι τώρα.

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να μη γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις το 2019, ο Ευρωπαίος Επίτροπος των Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο Έθνος.

«Θα το συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα» λέει ο κ. Μοσκοβισί.

Για τη διαμάχη με τη Νέα Δημοκρατία, όπως αυτή προέκυψε μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα και τις δηλώσεις του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημειώνει ότι είναι φίλος της Ελλάδας και όσοι τον κατηγορούν ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια είναι αυτοί που το κάνουν.

Οι ελληνικές Αρχές θα μπορούν στο εξής να αποφασίζουν τis επόμενες κινήσεις τους, τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί.

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι τέταρτο πρόγραμμα Δεν θα πιέζουμε να λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα κανείς δεν θα απαιτεί νέες μεταρρυθμίσεις, δεν θα υπαρχσυν προαπαιτούμενα ούτε αξιολογήσεις, όπως γνωρίζετε μέχρι σήμερα. Η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα στις δικές της αποφάσεις στα τυπικά εξάμηνα της Κομισιόν. Εμείς θα είμαστε εκεί για να είμαστε σίγουροι ότι οι δεσμεύσεις της Θα γίνονται σεβαστές. Να σας το πω αλλιώς ένα νέο πρόγραμμα θα σήμαινε νέα μέτρα. Ε λοιπόν αυτό δεν ισχύει. Οποιος δεν βλέπει τη διαφορά θα τη ζήσει από κοντά στην Αθήνα». τόνισε.

«Τα πράγματα βελτιώνονται, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται. Η ανάπτυξη επανέρχεται. Χτίζεται ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα. Η ελληνική κρίση ήταν μια μαύρη σελίδα για τη χώρα και την Ευρωζώνη γενικότερα. Ναι, τελειώνουμε με τη λιτότητα και αυτό είναι επιτυχία. Γυρνάμε σελίδα μαζί. Και ελπίζω να είναι καλή για τους Έλληνες. Αλλά χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα success story για το μέλλον με την επιστροφή στην ανάπτυξη και την απασχόληση ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter