Μοσκοβισί: Να αδράξουμε την ευκαιρία για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος

Μοσκοβισί: Να αδράξουμε την ευκαιρία για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος

«Υπάρχει τώρα ένα παράθυρο ευκαιρίας που είναι ανοικτό για μια καλύτερη Ευρώπη», τονίζει ο Πιέρ Μοσκοβισί, σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ΕΡΤ, στο περιθώριο της συνάντησης που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα, το Σάββατο το πρωί, στη Λισαβόνα.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ στέλνει το μήνυμα ότι «πρέπει να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία», υπογραμμίζοντας πως «η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο».

Ο ίδιος – λίγες μόνο ώρες πριν από την τεχνική συμφωνία που θα επιτυγχάνονταν στην Αθήνα το ίδιο απόγευμα – δήλωνε αισιόδοξος για την πορεία και το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, καθώς επίσης και για την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ο κ. Μοσκοβισί σημειώνει την πρόθεση και τον στόχο του ίδιου και της Επιτροπής για ολοκλήρωση του προγράμματος έως τον Αύγουστο, και από εκεί και έπειτα για μια Ελλάδα-«κανονικό» μέλος της Ευρωζώνης, χωρίς άλλα προγράμματα, ικανή να ανακτήσει περισσότερη ανάπτυξη, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, να μειώσει την ανεργία, να εφαρμόσει πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης, που θα έχει ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές και στη συνέχεια πλήρη κυριαρχία της δικής της πολιτικής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter