Μόσχα: 15χρονος άνοιξε πυρ σε σχολείο – 3 μάθητες και μια δασκάλα τραυματίες

Μόσχα: 15χρονος άνοιξε πυρ σε σχολείο – 3 μάθητες και μια δασκάλα τραυματίες

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 15χρονο έφηβο που άνοιξε πυρ και έριξε καπνογόνα σε σχολείο στο προάστιο της Μόσχας Ιγκνατέγιεφκα με αποτέλεσμα να τραυματισθούν μια δασκάλα και τρείς μαθητές, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο

Η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε πως ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του εφήβου βάσει των διατάξεων περί χουλιγκανισμού, μετέδωσε το Interfax.

Ο 15χρονος έφηβος, ο οποίος άρχισε να πυροβολεί και να ρίχνει καπνογόνα μέσα στην τάξη με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός, συνελήφθη και την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα ανηλίκων του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι αρμόδιοι του τμήματος ανηλίκων, όπως μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass, άρχισαν να ανακρίνουν τον νεαρό παρουσία των γονέων του.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν το πρακτορείο Tass η αστυνομία εκκένωσε άμεσα το σχολείο, το οποίο ανακοίνωσε ότι σήμερα δεν θα λειτουργήσει.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλούμενη πηγή της αστυνομίας, μετέδωσε ότι “ο δεκαπεντάχρονος νεαρός είχε σχεδιάσει να πραγματοποιήσει την επίθεση στις 5 Σεπτεμβρίου”

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο νεαρός είχε αναρτήσει στην σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με όπλα, διευθύνσεις στις οποίες μπορεί να παραγγείλει κανείς τσεκούρια, ενώ είχε γράψει στην σελίδα του την φράση “Delete my life” με ημερομηνία 5 Σεπτεμβρίου. Εκτός των άλλων στις αρχές Απριλίου ο νεαρός είχε κάνει ποστάρισμα στην σελίδα του για την μαζική δολοφονία στο σχολείο Κολουμπάιν που είχε γίνει τον Απρίλιο του 1999. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το περιστατικό αυτό του προκάλεσε αυτοκτονικές σκέψεις, ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός να ενήργησε κατ’ αυτόν τρόπο επειδή υπήρξε κάποια διένεξη με την δασκάλα του είτε με τους συμμαθητές του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter