Μόσχα: Πρόστιμο και ολιγοήμερη φυλάκιση για τον «αντίπαλο» του Πούτιν

Μόσχα: Πρόστιμο και ολιγοήμερη φυλάκιση για τον «αντίπαλο» του Πούτιν

Ο ρώσος αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 15 ημερών την επομένη μεγάλων διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς των ελίτ στη Μόσχα, στη διάρκεια των οποίων περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι προσήχθησαν από τις αρχές.

Ο Ναβάλνι καταδικάστηκε επίσης και σε πρόστιμο 20.000 ρουβλίων (περίπου 325 ευρώ) για τη διοργάνωση μιας διαδήλωσης που δεν είχε άδεια και σε φυλάκιση 15 ημερών για ανυπακοή κατά τη σύλληψή του, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου Τβερσκόι της Μόσχας.

La Stampa: Ο Ναβάλνι «απειλεί» την παντοδυναμία του Πούτιν

Η σύλληψη χθες Κυριακή του ρώσου πολιτικού ακτιβιστή Αλεξέι Ναβάλνι στη διάρκεια μαζικής διαδήλωσης στη Ρωσία κατά της διαφθοράς, απέδειξε ότι εάν υπάρχει μία αντιπολίτευση στην αχανή αυτή χώρα, αυτή είναι ο Ναβάλνι και τα όσα υποστηρίζει. Τα tweets του είναι πλέον κλασικά του είδους, όμως, παρά τις δεκάδες συλλήψεις, τις καταδίκες, τον κατ’ οίκον περιορισμό, το κλείσιμο του μπλογκ του, ο Ναβάλνι παραμένει ακόμα ο μοναδικός στη Ρωσία ο οποίος μπορεί να κατεβάσει χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους και να πραγματοποιήσει on line εκστρατεία εναντίον της κυβέρνησης, παίρνοντας εκατομμύρια κλικ, εκτιμούν σε άρθρα τους η ιταλική La Stampa και η γαλλική ιστοσελίδα Challenge’s.

Μερικοί λένε ότι είναι Αμερικανός πράκτορας, άλλοι ότι είναι μαριονέτα των ολιγαρχών, ή ακόμα και του Κρεμλίνου, μία δημιουργία του καθεστώτος. Σύμφωνα με μία φήμη όμως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν προφέρει ποτέ το όνομά του νιώθοντας ότι αποτελεί απειλή για την εξουσία του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter