Μουλόπουλος: Τι απαντά στον Πρετεντέρη και τους “βαρώνους” του ΔΟΛ (Ηχητικό)

Μουλόπουλος: Τι απαντά στον Πρετεντέρη και τους “βαρώνους” του ΔΟΛ (Ηχητικό)

«Το πρόβλημα δεν είναι δικό μου, το πρόβλημα είναι αν αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να συνεργαστούν μαζί μου». Αυτό απάντησε πετώντας το “γάντι” ο Βασίλης Μουλόπουλος στην ερώτηση αν μπορεί να συνεργαστεί με τον Γιάννη Πρετεντέρη και συγκεκριμένους δημοσιογράφους του ΔΟΛ.

Σήμερα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ καταγράφηκε η αρνητική στάση στην τοποθέτηση Μουλόπουλου στον οργανισμό στο κύριο άρθρο αλλά και σε επιμέρους άρθρα.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος απάντησε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Θεώρησα ότι ηθικά θα έπρεπε να βοηθήσω τον ΔΟΛ -όπου έχω περάσει και 35 χρόνια εκεί- και αφού μου ζητήθηκε το έκανα». «Είναι δύσκολα τα πράγματα. Θα πρέπει πρώτον να μην κλείσουν τα έντυπα, κυρίως τα «Νέα» και το «Βήμα», να μην διακόψουν ούτε για μια μέρα την κυκλοφορία τους και να υπάρξει ένας χρηματοδότης- επενδυτής για να μπορέσει να υπάρξει επανεκκίνηση του συγκροτήματος», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα, ο Βασίλης Μουλόπουλος.

«Στους εργαζόμενους του ΔΟΛ -που στη συντριπτική τους πλειονότητα με γνωρίζουν- και θέλω να είμαι αισιόδοξος, θέλω να πω ότι, αν υπάρχει μια λύση της οποίας είμαι εμπόδιο, είμαι διατεθειμένος και τώρα και αύριο να σηκωθώ να φύγω».

Ερωτηθείς για το αν έχει πολιτικές προεκτάσεις η παρέμβασή του στο ΔΟΛ απάντησε ότι «όλα αυτά είναι τρίχες, με συγχωρείτε για την έκφραση.» Εξετάσεις δεν δίνω, είμαι αυτός που είμαι, για όσους με ξέρουν και για όσους δεν με ξέρουν, δεν έχω να δώσω καμία εξέταση και ούτε θα αλλάξω. Ήμουν ο πρώτος στην Ελλάδα που έγραψα περί διαπλοκής και περιέγραψα τις αμαρτωλές σχέσεις Τύπου, πολιτικής και οικονομικών συμφερόντων, όταν κανένας άλλος δεν μιλούσε», τόνισε.

«Χρειάζεται μια πολιτική συναίνεση και όχι μόνο για τον ΔΟΛ. Ο ΔΟΛ είναι η κορυφή του παγόβουνου. Η κατάσταση στον Τύπο είναι τραγική. Ελπίζω για όλο τον Τύπο, και όχι μόνο για τον ΔΟΛ, να καθίσουν κάτω και να βρουν μια λύση, αν θέλουμε να είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα. Διότι σε όλη την Ευρώπη ο Τύπος, η ενημέρωση έχει μια άλλη μεταχείριση, δεν μπορεί να είναι μόνο εμπόρευμα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν έχουν γίνει επαφές με τον κο Μπόμπολα, ο κος Μουλόπουλος διευκρίνισε ότι «προγενέστερα δεν ξέρω τι επαφές έχουν γίνει και με τον κο Ψυχάρη, γιατί νομίζω ότι κάποιες έχουν γίνει- εγώ δεν έχω λάβει μέρος.»

Ερωτηθείς για άρθρο του Πρετεντέρη, που γράφει ότι η κυβέρνηση διεκπεραιώνει ένα σχέδιο άλωσης του Τύπου, ο κος Μουλόπουλος απάντησε ότι , “δεν συμφωνεί με αυτή την τοποθέτηση”.

 Ακόμη σε σχόλιο ότι ο κος Πρετεντέρης δεν έχει πει και τα καλύτερα για τον ίδιο στην υπόθεση του ΕΣΡ, ο κος Μουλόπουλος ανέφερε ότι ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει, δεν είναι υποχρεωτικό να είμαστε όλοι φίλοι, τους φίλους μας τους διαλέγουμε». Σε ερώτηση για το αν μπορούν να συνεργαστούν με πέντε βασικούς του ΔΟΛ, συμπελιμβανομένου και του Πρετεντέρη ο κος Μουλόπουλος απάντησε ότι «το πρόβλημα δεν είναι δικό μου, το πρόβλημα είναι αν αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να συνεργαστούν μαζί μου».

Αναφερόμενος σε συνέντευξή του, που είπε ότι δεν μπορεί να είναι αποδεκτή η κριτική του πεζοδρομίου, ο κος Μουλόπουλος εξήγησε ότι «δεν μπορεί κανείς να λέει ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε κανέναν άλλο πολιτικό αρχηγό, «τσογλάνι». Άλλο η κριτική, άλλο η είδηση που λες και είναι ψεύτικη, μέσω της κριτικής, και άλλο η ενημέρωση ή η ανάλυση σεναρίων τα οποία δεν υπάρχουν», πρόσθεσε.

Ακούστε τη συνέντευξη του Βασίλη Μουλόπουλου στο Πρώτο Πρόγραμμα:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter