Μουζάλας για επίθεση χρυσαυγιτών: Οι θρασύδειλοι τραμπουκισμοί δε θα περάσουν

Μουζάλας για επίθεση χρυσαυγιτών: Οι θρασύδειλοι τραμπουκισμοί δε θα περάσουν

Με καθυστέρηση περίπου μιας μέρας αντέδρασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στα όσα απαράδεκτα συνέβησαν χτες στο Πέραμα όταν χρυσαυγίτες εισέβαλαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου προκειμένου να απαγορεύσουν σε 25 προσφυγόπουλα να φοιτήσουν.

 Προηγήθηκε το μεσημέρι δήλωση του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα με την οποία καταδίκαζε απερίφραστα τα επεισόδια.

Ο Γ. Μουζάλας σε ανακοίνωσή που εξέδωσε το βράδυ και αφού είχαν προηγηθεί τα επεισόδια στο δημοτικό συμβούλιο Περάματος χαρακτηρίζει τις αθλιότητες που σημειώθηκαν «θρασύδειλους τραμπουκισμούς» που δεν θα περάσουν.

«Οι θρασύδειλοι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν, όπως δεν πέρασαν κι όσες φορές επιχειρήθηκαν στο παρελθόν, να θεωρείται δεδομένο ότι τα παιδιά των προσφύγων θα πάνε σχολείο. Επιβάλλεται σε κάθε ανάλογη ενέργεια να παρεμβαίνει ο Εισαγγελέας» υπογραμμίζει ο Γ. Μουζάλας .

Καθιστούμε σαφές, με τον πιο απόλυτο τρόπο, -συνεχίζει- ότι όλα τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο ελεγμένα υγειονομικά. «Κανείς δεν δικαιούται να ισχυρίζεται ότι είχε έλλειψη ενημέρωσης κι αυτό να το χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για ρατσιστικές συμπεριφορές.

Χαιρετίζουμε την συμπεριφορά εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών που εν τέλει υποδέxονται τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία με Ευθύνη, Αλληλεγγύη και Αγάπη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το πρωί ο Γ. Μουζάλας και ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφτηκαν τα κέντρα προσφύγων της Μόριας και του Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter