Μπακογιάννη: Ναι στη σύνθετη ονομασία με τη λέξη «Μακεδονία» – Καυστικό σχόλιο προς στελέχη της ΝΔ (Video)

Μπακογιάννη: Ναι στη σύνθετη ονομασία με τη λέξη «Μακεδονία» – Καυστικό σχόλιο προς στελέχη της ΝΔ (Video)

«Κι εγώ θα επιθυμούσα να ήμουν η Σίντι Κρόφορντ, σας το λέω ειλικρινά», ήταν το σχόλιο- άδειασμα της Ντόρας Μπακογιάννη για τα στελέχη της ΝΔ που δεν θέλουν τον όρο «Μακεδονία» για το Σκοπιανό.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στο Action 24 και απαντώντας στο ερώτημα αν η ελληνική πλευρά είχε δεχθεί στο Βουκουρέστι, ως μέρος της εθνικής γραμμής, σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» απάντησε: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν φύγει τα αλυτρωτικά. Εντός της σύνθετης ονομασίας, ναι, με τον όρο «Μακεδονία» (βίντεο: 5:10).

Η Κυρία Μπακογιάννη επιτέθηκε και κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σημείωσε ωστόσο ότι το Μακεδονικό «έχει ταλαιπωρήσει την ελληνική εξωτερική πολιτική και ότι βαραίνει την ελληνική εξωτερική πολιτική από το 1990».

«Είναι επίσης βέβαιο πως πρέπει να λυθεί», δήλωσε σημειώνοντας τις προϋποθέσεις. Η ίδια παραδέχθηκε ότι ο Ζάεφ (πρωθυπουργός της πΓΔΜ) «δίνει όλα τα δείγματα γραφής ότι επιθυμεί να τα λύσει» σε αντίθεση με τον Γκρουέφσκι. Σημείωσε μάλιστα πως υπό αυτή την έννοια «θα μπορούσε να είναι μια ευνοϊκή συγκυρία».

Δείτε τη συνέντευξή της στο Βίντεο που ακολουθεί.

Για την σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία στο 5:10

Για την αναφορά στα στελέχη της Ν.Δ. «Κι εγώ θα επιθυμούσα να ήμουν η Σίντι Κρόφορντ, σας το λέω ειλικρινά» στο 7:10

Δείτε επίσης τα αποσπάσματα εκπομπής όπου γίνεται φανερή η σημερινή διγλωσσία της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Οι δε επιθέσεις στον Αντώνη Σαμαρά είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρες για το ρόλο που διαδραμάτιζε εκείνη την εποχή χρησιμοποιώντας το Σκοπιανό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter