Μπάσκετ: «Αφεντικό» στον βορρά ο Άρης

Μπάσκετ: «Αφεντικό» στον βορρά ο Άρης

O Άρης ξανάγινε αφεντικό της Θεσσαλονίκης στο μπάσκετ και έπιασε νωρίς θέση στα ημιτελικά των πλέι-οφ της Α1, όπου τον περιμένει, σε σειρά μάξιμουμ 5 αγώνων, ο Ευρωπαίος Ολυμπιακός.

Η πρόκριση των «κίτρινων» επί του συμπολίτη ΠΑΟΚ αποδείχθηκε σχετικά εύκολη υπόθεση μετά το σαββατιάτικο 1-0, αφού το δεύτερο ματς, στην Πυλαία, εξελίχθηκε σε τρίποντο «βομβαρδισμό» του καλαθιού του «Δικεφάλου». Ο Άρης μέτρησε 11/23 σουτ από τη γραμμή των 6μ75 και νίκησε με το πειστικό 84-75.

Ο Σέρβος Ντραγκίσεβιτς πέτυχε 20 από τους 21 πόντους στο α’ ημίχρονο, οδηγώντας την ομάδα του σε διψήφιο προβάδισμα (52-40), καθ’οδόν προς το 2-0. Ο Κάμινγκς πέτυχε 18 πόντους, ενώ ο Γιάνκοβιτς προσέθεσε 11 και ο Ζάρας 10. Για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος τερματίζει στην 5η θέση της τελικής κατάταξης της Α1, ο Πέινερς πέτυχε 14 πόντους και ο Σόμπι 13 και οι Κόνιαρης-Τσόχλας από 9.

Στην προημιτελική σειρά που θα αναδείξει τον προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ προηγείται του Ρεθύμνου με 1-0 με το 90-78 της Κυριακής, οπότε. χρειάζεται άλλη μία νίκη για να προκριθεί. Το δεύτερο ματς θα γίνει αύριο στην Κρήτη.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter