Μπάσκετ: Αρωμα Ελλάδας στο NCAA

Μπάσκετ: Αρωμα Ελλάδας στο NCAA

Στη σκιά των εκτυφλωτικών κατορθωμάτων του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ένα δεύτερο μπασκετικό «μέτωπο» σκορπίζει ελληνικές πινελιές στο στερέωμα της πορτοκαλί μπάλας τις ΗΠΑ.

Πέντε δικά μας παιδιά θα μετάσχουν τελικό τουρνουά του κολεγιακού πρωταθλήματος (NCAA), ενώ ένα τρίτο έχασε το εισιτήριο την τελευταία στιγμή.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, που ήταν ο 13ος παίκτης του Φώτη Κατσικάρη στην περυσινή Εθνική Ανδρών και κόπηκε λίγες μέρες πριν το Προολυμπιακό τουρνουά, οδήγησε το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον σε ρεκόρ 29-5, οπότε ετοιμάζεται για το ματς του α’ γύρου με το νεοϋορκέζικο Αϊόνα, την Παρασκευή στο Κάνσας Σίτυ. Ο Ντόρσεϊ είχε φέτος μέσο όρο 13,3 πόντους.

Στην ίδια πόλη θα πάρει το βάπτισμα του πυρός το Άιοβα Στέιτ (23-10), με τη φανέλα του οποίου ο Ναζρ Λονγκ θα βρει απέναντί του τους γκαρντ της Νεβάδα. Τόσο ο Ντόρσεϊ, όσο και ο Λονγκ έχουν Ελληνίδα μητέρα.

Αργά απόψε τη νύχτα (3πμ), το Ουέικ Φόρεστ του Μακεδόνα Ντίνου Μήτογλου (2μ08) θα αντιμετωπίσει το Κάνσας Στέιτ στα πλαίσια των αγώνων First Four, απ’όπου θα συμπληρωθεί με τέσσερα κολέγια η αρχική 64άδα. Ο Μήτογλου έχει μ.ο. 9,3 πόντους και 5,4 ριμπάουντ με 35% στα τρίποντα στην τριετή θητεία του στους «Ντίκονς».

Στη March Madness θα μετάσχουν άλλοι δύο Έλληνες, λιγότερο γνωστοί, ο Λεωνίδας Κοντόπουλος με το Σάουθερν Μέθοντιστ και ο Κερτ Κάρις με το Σάουθερν Καλιφόρνια. Τέλος, ο γιγαντόσωμος (2μ16) Ιωάννης Δημακόπουλος έμεινε με πικρή γεύση στα χείλη, αφού το UC-Iρβάιν έπεσε θύμα έκπληξης στο παιχνίδι της πρόκρισης, απέναντι στο UC-Nτέιβις (47-50).

Όλοι οι αγώνες είναι νοκ-άουτ και διεξάγονται σε ουδέτερα γήπεδα. Το φάιναλ-φορ του NCAA θα γίνει στο Φίνιξ στις 1-3 Απριλίου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter