Μπάσκετ: Διπλό Βατερλό για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Μπάσκετ: Διπλό Βατερλό για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Χωρίς τη συμμετοχή ελληνικής ομάδας θα διεξαχθούν τα προημιτελικά του παρθενικού Champions League στο μπάσκετ. Μετά τη χθεσινή συντριβή του Άρη από τη Βιλερμπάν, ήρθε η σειρά των δύο «Δικεφάλων» να αποχαιρετίσουν τη διοργάνωση στη φάση των 16. Η ΑΕΚ ηττήθηκε καθαρά από τη Μονακό στο Πριγκηπάτο με 95-87, ενώ ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε στην Τενερίφη: 80-54.

Η ΑΕΚ δέχθηκε 30 πόντους στην α’ περίοδο και δεν μπόρεσε να ξαναφέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, αν και ισοφάρισε μέσα σ’ένα πεντάλεπτο (36-36) το αρχικό -11.

Η Μονακό ξέφυγε με 61-46 στο 25’ και δέχθηκε χείρα βοηθείας από τον προπονητή της …ΑΕΚ, Γιούρε Ζντοβτς, ο οποίος αποβλήθηκε από τους διαιτητές για έντονη διαμαρτυρία αμέσως μετά (με το σκορ στο 61-51). Μάλιστα ο Σλοβένος κινήθηκε απειλητικά ενάντια στους «γκρίζους» πριν επέμβουν οι ψυχραιμότεροι.

Οι Γάλλοι πέτυχαν σερί 7-0 με αφετηρία τις βολές των τεχνικών ποινών και απομακρύνθηκαν στον ορίζοντα χωρίς να απειληθούν σοβαρά. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν ο κορυφαίος «κιτρινόμαυρος», με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ. Επαιξαν και οι Ούκιτς 6, Ελονού 10, Λαρεντζάκης 5, Μαυροειδής 10, Νιούλεϊ, Σάκοτα 9, Βασιλειάδης 15, Ντίξον 14, ΜακΓκραθ.

Η ΑΕΚ, που είχε στο πλευρό της εκατοντάδες οπαδούς της στο Μόντε Κάρλο, τελείωσε τον αγώνα με κόουτς τον Σωτήρη Μανωλόπουλο. Στον πρώτο αγώνα, στην Αθήνα, είχε κερδίσει με το ισχνό 69-68.

O ΠΑΟΚ ξεκίνησε με καλή άμυνα απέναντι στην Ιμπεροστάρ Τενερίφε αλλά δέχθηκε βαρύ πλήγμα (αν όχι χαριστική βολή) στο 11ο λεπτό, όταν έχασε με τραυματισμό τον μοναδικό αξιόμαχο ψηλό του, Κηθ Κλάντον. Ο έτερος Αμερικανός του, ΜακΦάντεν, έμεινε στο μηδέν.

Η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους από το πρώτο ημίχρονο κιόλας (37-16), οπότε το +3 της Θεσσαλονίκης αποδείχθηκε ανεπαρκές απέναντι στην πρωτοπόρο του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Χρυσικόπουλος 11, Κόνιαρης 3, Τσόχλας 5, Μαργαρίτης 2, Μιλιένοβιτς 2, ΜακΦάντεν, Γλυνιαδάκης 9, Κλάντον 8, Πέινερς 14, Παπαδόπουλος, Καραμανώλης.

Η ομάδα από τα Κανάρια Νησιά προκρίθηκε εύκολα και θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στην οχτάδα, δίπλα στη γερμανική Λούντβιχσμπουργκ, τις γαλλικές Βιλερμπάν και Μονακό, τις ιταλικές Σάσαρι και Bενέτσια, τις τουρκικές Καρσίγιακα και Μπάνβιτ. Το φάιναλ-φορ θα γίνει στις 28-30 Απριλίου, στην έδρα μίας από τις τέσσερις ομάδες που θα περάσουν στα ημιτελικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter