Μπάσκετ: Ελληνοτουρκικός τελικός στην Πόλη

Μπάσκετ: Ελληνοτουρκικός τελικός στην Πόλη

Η φορμαρισμένη οικοδέσποινα του φάιναλ-φορ Φενέρμπαχτσε, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Κώστα Σλούκα, θα είναι το τελευταίο εμπόδιο του Ολυμπιακού πριν τον 4ο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν στάθηκε ικανή να αλώσει το Σινάν Ερντέμ και να χαλάσει το πάρτι των Τούρκων (84-75, ημίχρονο 44-34), οπότε προσγειώθηκε στο ματς της παρηγοριάς, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Ο ελληνοτουρκικός τελικός της Εuroleague θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής (9μμ).

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν έναν αντίπαλο ενισχυμένο από 8-9 χιλιάδες κόσμο, αλλά και τον πολυνίκη προπονητή στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο Ομπράντοβιτς δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τον Ολυμπιακό, σε φάιναλ-φορ.

Η Ρεάλ ουδέποτε απείλησε σοβαρά τους Τούρκους. Η Φενέρ προηγήθηκε με διψήφιες διαφορές, που ξεπέρασαν και τους 15 πόντους, με μπροστάρη τον σπουδαίο σέντερ Έκπε Ούντο, ο οποίος πλησίασε το τριπλ-νταμπλ: 18 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 8 ασίστ.

Οι Τούρκοι είχαν συνολικά επτά παίκτες που τελείωσαν τον ημιτελικό με τουλάχιστον 8 πόντους, ανάμεσά τους και ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος πέτυχε 9 με 4/8 σουτ και 1/ 2 βολές. Ο Μπογκντάνοβιτς (14 π.) αποθεώθηκε από το πλήθος με την ιαχή «M-V-P». Έπαιξαν και οι Βέσελι 12, Κάλινιτς 12, Ντίξον 9, Ντατόμε 8, Νάναλι 2.

Η αντεπίθεση των Μαδριλένων (οι οποίοι δεν έφεραν καθόλου κόσμο στην Κωνσταντινούπολη), εξανεμίστηκε μετά το 77-70, αφού ο Σέρχιο Γιουλ (28 π.) έμεινε αβοήθητος. Το παιδί-θαύμα Ντόντσιτς έμεινε στο μηδέν, αφού η τρυφερή του ηλικία των 18 ετών αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο: 0/4 σουτ, 3 λάθη. Τη σύνθεση της Ρεάλ συμπληρώνουν οι Ράντολφ 7, Αγιόν 2, Κάρολ 21, Χάντερ 6, Τόμπκινς 8, Τέιλορ 3, Ματσιούλις, Φερνάντεθ, Ντρέιπερ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter