Μπάσκετ: Έτοιμος για την πρόκριση ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ: Έτοιμος για την πρόκριση ο Ολυμπιακός

Πάνοπλος και πανέτοιμος για τη νίκη που θα σφραγίσει τη συμμετοχή του στο φάιναλ-φορ της φετινής Euroleague δηλώνει ο Ολυμπιακός. «Αυτός ο αγώνας είναι ο τελικός των τελικών», ομολόγησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, λίγες ώρες πριν το 5ο και τελευταίο τζάμπολ απέναντι στην Αναντολού Εφές, απόψε στις 9μμ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν εν ριπή οφθαλμού μετά το 2-2 της Παρασκευής και οι «ερυθρόλευκοι» ελπίζουν να εκμεταλλευτούν τη δυναμική του 4ου αγώνα και την ισχύ της έδρας για να φτάσουν στην πρόκριση.

Η πυξίδα της επιτυχίας είναι η αντίστοιχη πορεία του 2013, όταν ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα (με Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Μάντζαρη) νίκησε μία άλλη Εφές σε 5ο παιχνίδι στο Φάληρο με 82-72 και πέρασε στο φάιναλ-φορ, όπου μάλιστα κατέκτησε το τρίτο ευρωπαϊκό του τρόπαιο.

Στην ιστορία της Euroleague, ουδεμία γηπεδούχος ηττήθηκε σε 5ο αγώνα με το σκορ στο 2-2 στα πλέι-οφ (8-0). Συνήθως, μάλιστα, οι συγκεκριμένοι αγώνες κρίνονται με διψήφια διαφορά υπέρ των ομάδων που έχουν ως ασπίδα το πλεονέκτημα έδρας.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον Δημήτρη Ιτούδη στο τιμόνι της, θα περιμένει τον νικητή του αποψινού αγώνα στον πρώτο ημιτελικό, ενώ στον δεύτερο θα αναμετρηθούν η Ρεάλ Μαδρίτης με τη Φενέρμπαχτσε των Ομπράντοβιτς, Σλούκα.

Το φάιναλ-φορ θα διεξαχθεί στις 19-21 Μαϊου στο γήπεδο Σινάν Ερντέμ της Κωνσταντινούπολης, όπου ο Ολυμπιακός φόρεσε το στέμμα το 2012. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter