Μπάσκετ: Γλέντια για Φενέρ, Βαλένθια

Μπάσκετ: Γλέντια για Φενέρ, Βαλένθια

H Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφτασε με θεαματικό τρόπο στο νήμα της φετινής σεζόν, ενώ η Βαλένθια κατέκτησε το παρθενικό πρωτάθλημα της στην Ισπανία, κατατροπώνοντας το φαβορί Ρεάλ Μαδρίτης. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ δεν γνώρισε ούτε μία φορά την ήττα το τελευταίο δίμηνο της περιόδου, από τους αγώνες της με τον Παναθηναϊκό (3-0) και μετά.

Μάλιστα κέρδισε τον 4ο τελικό της τουρκικής Λίγκας επί της Μπεσίκτας στην παράταση με 98-94, ανατρέποντας διαφορά 14 πόντων στα τελευταία 2,5 λεπτά της κανονικής διάρκειας (84-84)! Το 4-0 σημειώθηκε έγινε κεκλεισμένων των θυρών, εξαιτίας των επεισοδίων που έγιναν στο προηγούμενο ματς.

Ο Σέρβος Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης των πλέι-οφ. Ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος πέτυχε 2 πόντους, φαίνεται ότι θα μείνει στην Τουρκία και για την επόμενη διετία, χωρίς να αποκλείεται παλιννόστηση του στην Ελλάδα.

Στην Ισπανία, η Βαλένθια πέτυχε με ηχηρό τρόπο το 3-1 επί της Ρεάλ, αφού ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους πριν επικρατήσει με το τελικό 87-76. Ο Μαυροβούνιος σέντερ Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς ήταν ο ΜVP της σειράς. Η Μπαρτσελόνα, η οποία έμεινε εκτός τετράδας, έδωσε το πόστο του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Σίτο Αλόνσο, που πέρυσι εργάστηκε στη Βασκόνια.

Η 3η του φάιναλ-φορ της Euroleague ΤΣΣΚΑ αναδείχθηκε ξανά πρωταθλήτρια Ρωσίας, ενώ εκκρεμεί το αποτέλεσμα των ιταλικών τελικών, με τις Βενέτσια και Τρέντο ισόπαλες στο 2-2 και ζητούμενο τις 4 νίκες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter