Μπάσκετ: Η ΑΕΚ φιναλίστ στο Κύπελλο!

Μπάσκετ: Η ΑΕΚ φιναλίστ στο Κύπελλο!

H ΑΕΚ πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη των τελευταίων ετών και ο κυπελλούχος του 2017 Παναθηναϊκός άφησε κενό τον θρόνο του, για τους επόμενους 3 μήνες. 

Η τύποις γηπεδούχος «Ένωση» κέρδισε τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στον «ομόσταυλό» της στο ΟΑΚΑ με 73-69 και έπιασε θέση στον τελικό της διοργάνωσης, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο στο Ηράκλειο. Έχει να κερδίσει το τρόπαιο από το 2001, όταν νίκησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό της Θεσσαλονίκης, έναν χρόνο πριν στεφθεί πρωταθλήτρια.

Η ΑΕΚ πέτυχε 7/8 βολές στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, μετά το καλάθι του Ελόνου που έγραψε το 66-62 στα 56 δευτερόλεπτα. Ο απογοητευτικός Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κουρασμένος από τον αγώνα της Πέμπτης στη Βιτόρια και έχασε την ευκαιρία για ανατροπή όταν ο Ρίβερς πάτησε γραμμή, 7’’ πριν το τέλος, με το σκορ στο 71-69. Ο αρχηγός της ΑΕΚ Ντούσαν Σάκοτα οριστικοποίησε τη νίκη από τη γραμμή των βολών. “Ψάχναμε μία τέτοια νίκη εδώ και χρόνια”, σχολίασε μετά. Οι «πράσινοι» έμειναν εκτός τελικού μετά από 12 χρόνια διαρκούς παρουσίας.

Οι Ελόνου (22 π.), Χάρις (14 π.), Γκριν 21 π.) ήταν οι κορυφαίοι των νικητών. Ο Παναθηναϊκός πήρε 17 πόντους από τον Βουγιούκα, 15 από τον Σίνγκλετον και 13 από τον Γκιστ. Τον ημιτελικό παρακολούθησαν περίπου 8.000 οπαδοί της ΑΕΚ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter