Μπάσκετ: Ήττα χωρίς δάκρυα για τον Ολυμπιακό

Μπάσκετ: Ήττα χωρίς δάκρυα για τον Ολυμπιακό

Ανώδυνη ήττα χωρίς ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία υπέστη ο Ολυμπιακός από τη γηπεδούχο Εφές, στα πλαίσια της προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου (77-69). Ο πρωταθλητής Ελλάδας ξεκίνησε καλά και με τον Σπανούλη κεφάτο, αλλά δέχθηκε σερί 16-0 μόλις επιστράτευσε εφεδρικούς και δεν μπόρεσε να ξαναγίνει αφεντικό του αγώνα μετά το 25-15 των Τούρκων και το 43-36 του ημιχρόνου.

Ο μυικός τραυματισμός του Έρικ Γκριν θορύβησε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο πολύ περισσότερο από την ίδια την ήττα, αλλά δεν φαίνεται να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία. Ο Αμερικανός έπαιξε ελάχιστα, όπως και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ που ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα.

Ο αποδεκατισμένος (αφού έλειπε και ο χτυπημένος Λοτζέσκι) Ολυμπιακός αναγκάστηκε να επιστρατεύσει αρκετές ρεζέρβες, ακόμα και στην δ’ περίοδο του αγώνα.

Είναι πλέον βέβαιο ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα τερματίσουν στην 3η θέση της κανονικής περιόδου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

Ο αντίπαλός του στα πλέι-οφ θα είναι ο 6ος της τελικής κατάταξης, αλλά τα προγνωστικά είναι αδύνατα, αφού έξι ομάδες βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους από την 4η μέχρι την 9η θέση: Φενέρμπαχτσε, Βασκόνια, Παναθηναϊκός, Εφές, Ερυθρός Αστέρας, Νταρουσάφακα.

Οι δύο τελευταίες διεκδικούν το όγδοο εισιτήριο για τα προημιτελικά, ενώ οι υπόλοιποι έχουν εξασφαλισμένη την πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός, που τρέφει υπαρκτές ελπίδες για το πλεονέκτημα έδρας, υποδέχεται αύριο την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού στην Πόλη: Γκριν 5, Μπιρτς 6, Γιανγκ 4, Μιλουτίνοβ, Παπαπέτρου 8, Σπανούλης 11, Ουότερς 5, Αγραβάνης 7, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 5, Αθηναίου, Μάντζαρης 2. Ο Γάλλος Ερτέλ ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 18 πόντους, ενώ οι Ντάνστον, Χάνικατ και Πολ πέτυχαν από 11 για την Εφές. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter