Μπάσκετ: Ισχνό προβάδισμα για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Μπάσκετ: Ισχνό προβάδισμα για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Σημαντικές νίκες, που όμως θα «τρίξουν» στους επαναληπτικούς της επόμενης εβδομάδες, πέτυχαν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ στο ξεκίνημα της φάσης των 16 στο Champions League του μπάσκετ.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Πυλαία την πρωτοπόρο της ισπανικής Λίγκας, Ιμπεροστάρ Τενερίφε, με 66-63, αλλά έχασε την ευκαιρία για να πάρει μεγαλύτερη απόσταση, αφού στις τελευταίες φάσεις αστόχησε ο Μαργαρίτης και πέτυχε τρίποντο με την εκπνοή ο Ντόρνεκαμπ.

Πάντως, ο Σούλης Μαρκόπουλος επαίνεσε τους παίκτες του για το μεστό τους παιχνίδι, ιδίως στην άμυνα, και τόνισε ότι ο επαναληπτικός στα Κανάρια Νησιά «θα είναι ένα διαφορετικό ματς». Διακρίθηκαν οι Πέινερς (15π), Κλάντον (13π), Χρυσικόπουλος (11π).

Η ΑΕΚ πήρε και αυτή ισχνό προβάδισμα πρόκρισης επί της πρώτης στο γαλλικό πρωτάθλημα, Μονακό, με αντεπίθεση στην δ’ περίοδο. Το τελικό σκορ στο ΟΑΚΑ, 69-68, διαμορφώθηκε με τρίποντο του Σούλερ, 19 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ με 20 πόντους, ενώ ο Ντίξον πέτυχε 11 και ο Ούκιτς 9. «Θα πάμε για νίκη στο Πριγκηπάτο, με κόσμο στο πλευρό μας», υποσχέθηκε ο Δημήτρης Μαυροειδής (8π). Η ελληνική εβδομάδα στη διοργάνωση κλείνει το βράδυ της Τετάρτης, με τον πρώτο αγώνα Άρη – Βιλερμπάν στο «Νίκος Γκάλης» (19.30). Οι νικητές των τριών ζευγαριών θα προκριθούν στα προημιτελικά, τα οποία είναι το τελευταίο βήμα πριν το φάιναλ-φορ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter