Μπάσκετ: Και τώρα …Εθνική για τον 34άρη Γιάννη

Μπάσκετ: Και τώρα …Εθνική για τον 34άρη Γιάννη

Άδοξο φινάλε σε μία χρονιά ονείρου, για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Οι Μιλγουόκι Μπακς γνώρισαν τρίτη συνεχόμενη ήττα από τους Τορόντο Ράπτορς (89-92) και αποκλείστηκαν με 4-2 από τον β’ γύρο των πλέι-οφ του ΝΒΑ.

Έμεινε έτσι ανεκμετάλλευτη η επική αντεπίθεση των Μπακς, οι οποίοι ανέτρεψαν με σκυλίσια άμυνα το 49-74 του 30ού λεπτού, προηγήθηκαν μάλιστα με 82-80, αλλά ξέμειναν από δυνάμεις και λύσεις στο τελευταίο τρίλεπτο.

Η ομάδα του Γιάννη είχε προηγηθεί με 2-1, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα που θα της χάριζε την πρόκριση, στο 4ο και στο 6ο ματς. Οι νικητές Ράπτορς (ΝτεΡόζαν 32 π.) θα αντιμετωπίσουν στη συνέχεια τους πρωταθλητές Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Στο τελευταίο του παιχνίδι για τη φετινή χρονιά, ο Αντετοκούνμπο ήταν ο κορυφαίος παίκτης των Μπακς και αποθεώθηκε από το κοινό στο Μιλγουόκι. Πέτυχε 34 πόντους με 13/23 σουτ, 7/13 βολές, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 τάπες και 3 λάθη.

Έπαιξε μάλιστα 47 λεπτά, δηλαδή σχεδόν ολόκληρο τον αγώνα …απνευστί, παρά την εμφανή κόπωση που έφερε άστοχες βολές προς το τέλος. Λϊγο πριν το φινάλε, στο 87-90, ο Έλληνας άσος είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά δεν εμπιστεύτηκε το μακρινό του σουτ και πήγε σε κάρφωμα.

Ο Γιάννης βεβαίως άφησε ανάγλυφο το αποτύπωμά του μέσα στη σεζόν 2016-7, αφού κράτησε μία μετριότατη ομάδα στο προσκήνιο μέχρι το τέλος Απριλίου, ενώ σε ατομικό επίπεδο έφτασε (ως βασικός) στο παρθενικό του Αll-Star Game και τερμάτισε στο top-20 του ΝΒΑ σε πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα και τάπες,. Ουδείς είχε πετύχει στο παρελθόν ανάλογο κατόρθωμα.

Εκτός απροόπτου, η επόμενη εμφάνιση του Γιάννη στο παρκέ θα είναι στο τέλος του καλοκαιριού, με την Εθνική Ανδρών. Οι αγώνες της «επίσημης αγαπημένης» για το Ευρωμπάσκετ αρχίζουν στις 31 Αυγούστου στο Ελσίνκι, ενώ η τελική φάση θα διεξαχθεί μετά τις 7 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter