Μπάσκετ: Μέγας ΠΑΟ, βλέπει φάιναλ-φορ!

Μπάσκετ: Μέγας ΠΑΟ,  βλέπει φάιναλ-φορ!

Τεράστιας σημασίας νίκη, όχι μόνο για το γόητρο, αλλά και για την πορεία προς το φάιναλ-φορ της Εuroleague, πέτυχε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ.

Το αποψινό 85-80 (στην παράταση, κανονική διάρκεια 73-73, ημίχρονο 45-40) μπροστά σε 18.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ, τοποθετεί τους «πράσινους» στις ράγες της διάκρισης, αφού το πλεονέκτημα έδρας για τα προημιτελικά περνάει πλέον από τα δικά του χέρια.

Υπάρχουν διάφορα σενάρια σχετικά με την τελευταία αγωνιστική, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει 100% δικό του το αβαντάζ, εφ’όσον νικήσει τη βαθμολογικά αδιάφορη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.

Του αρκεί, όμως, μία απλή νίκη της Βασκόνια επί της Ζαλγκίρις, στη Βιτόρια, ακόμα και αν ο ίδιος χάσει το δικό του παιχνίδι. Με άλλα λόγια, ο κυπελλούχος Ελλάδας έκανε το καθήκον του και εκτός απροόπτου θα φιλοξενήσει στο άπαρτο από ξένη ομάδα ΟΑΚΑ, όποιον φιλοδοξεί να του αρπάξει μέσα από τα χέρια το εισιτήριο για την Κωνσταντινούπολη.

Ο πιθανότερος αντίπαλός του στη σειρά των – μάξιμουμ 5 – αγώνων, που αρχίζει την Τρίτη του Πάσχα είναι η Βασκόνια, την οποία ο Παναθηναϊκός κέρδισε φέτος μέσα-έξω.

Το ματς με την ΤΣΣΚΑ κρίθηκε στη σκληρή άμυνα και στο μαεστρικό κοουτσάρισμα του Τσάβι Πασκουάλ, ενώ τους σημαντικότερους πόντους πέτυχαν ο Νικ Καλάθης με εύστοχες βολές 25’’ πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας και ο Κέι Σι Ρίβερς με τρίποντο δύο λεπτά πριν το φινάλε της παράτασης (στο 79-78).

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν ο κορυφαίος ανάμεσα σε πολλούς διακριθέντες του «τριφυλλιού». Τους ελληνικούς πόντους πέτυχαν οι Σίνγκλετον 13, Νίκολς 5, Τζέιμς 13, Ρίβερς 17, Παππάς 8, Φελντίν 2, Γκιστ 6, Μπουρούσης 6, Γκέιμπριελ 3, Καλάθης 12. Οι Ντε Κολό και Τεοντόσιτς πέτυχαν από 15 πόντους και ο Βοροντσέβιτς 14 για την ΤΣΣΚΑ.

Στους άλλους αγώνες της βραδιάς, η Ρεάλ έμεινε πλέον μόνη στην κορυφή, μετά το 61-56 επί της Φενέρμπαχτσε, στην «ταυρομαχία» της Μαδρίτης. Η αποδεκατισμένη από τραυματισμούς ομάδα του Ομπράντοβιτς προηγήθηκε με 32-39, αλλά κατέρρευσε στο τέλος.

Ο Ολυμπιακός, που ταξιδεύει την τελευταία αγωνιστική στη Μόσχα, είναι σίγουρα 3ος και δεν αποκλείεται να ζευγαρώσει με τη Φενέρ στα προημιτελικά. Προκρίθηκε και η Εφές, ενώ το τελευταίο εισιτήριο θα κριθεί από το αποτέλεσμα του αγώνα Νταρουσάφακα-Ερ.Αστέρα, την τελευταία αγωνιστική. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter