Μπάσκετ: Ο εκπληκτικός Ντόρσεϊ στο φάιναλ-φορ

Μπάσκετ: Ο εκπληκτικός Ντόρσεϊ στο φάιναλ-φορ

Ένα μέλος της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ θα διεκδικήσει το τρόπαιο του πρωταθλητή του NCAA, στο φάιναλ-φορ που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα (Σάββατο- Δευτέρα) στο Φίνιξ της Αριζόνα.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, πρώτος επιλαχών στη δωδεκάδα της «επίσημης αγαπημένης» πριν το περυσινό Προολυμπιακό τουρνουά, οδήγησε το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον στα ημιτελικά του κολεγιακού πρωταθλήματος, με καταπληκτική εμφάνιση στον ημιτελικό με το φαβορί των προγνωστικών Κάνσας (74-60). Μάλιστα ο αγώνας έγινε σε εχθρικό περιβάλλον για τους «Fighting Ducks» του Όρεγκον, στην πόλη του Κάνσας Σίτι.

Ο Ντόρσεϊ ανέβασε με απανωτά τρίποντα τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο στο τέλος του α’ ημιχρόνου (44-33), πέτυχε το πιο «βαρύ» καλάθι του αγώνα όταν το Κάνσας μείωσε από τους 55-37 πόντους στο 66-60, περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος. Το Ελληνόπουλο τελείωσε το σημαντικότερο ματς της ζωής του με 27 πόντους, 6/10 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη. Ο Ντόρσεϊ μετράει πλέον 7 συνεχόμενους αγώνες με περισσότερους από 20 προσωπικούς πόντους!

Το Όρεγκον έχει να κατακτήσει πρωτάθλημα από το 1939. Έκτοτε δεν είχε ούτε μία συμμετοχή σε φάιναλ-φορ. Ο αντίπαλός του στον ημιτελικό του ερχόμενου Σαββάτου θα βγει από την αποψινή αναμέτρηση Σάουθ Καρολάινα – Φλόριντα. Στο φάιναλ-φορ προκρίθηκε χθες και το Γκονζάγκα, το οποίο θα διεκδικήσει το εισιτήριο του τελικού από το νικητή του αγώνα Κεντάκι – Νορθ Καρολάινα.

Ο 21χρονος Ντόρσεϊ, που έχει Ελληνίδα μητέρα (παρούσα χθες στο γήπεδο) και Αμερικανό πατέρα, είναι πλέον φαβορί και για μία θέση στις κορυφαίες πεντάδες της χρονιάς στο ΝCAA. To ερχόμενο καλοκαίρι λογικά θα τον βρει στην προεπιλογή της Εθνικής Ανδρών εν όψει Ευρωμπάσκετ, ενώ υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να μεταπηδήσει από τη νέα σεζόν στο ΝΒΑ.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter