Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός με 105 στους τελικούς

Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός με 105 στους τελικούς

Ο Παναθηναϊκός έπιασε πρώτος θέση στον τελικό της ελληνικής Α1 και περιμένει τον συνήθη Ολυμπιακό για το ξεκίνημα των …εχθροπραξιών

Το ηχηρό αποψινό 105-67 (ημίχρονο 49-29) επί της «ομόσταυλης» και τυπικά γηπεδούχου απόψε ΑΕΚ αρχειοθέτησε την ημιτελική σειρά με σκορ 3-1 υπέρ των «πρασίνων».

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο σαν να είχε πεισμώσει από τη συμμετοχή του άσπονδου Ολυμπιακού στον τελικό της Euroleague και προηγήθηκε με 18-3 στο 5ο λεπτό. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε ποτέ να μπει στο παιχνίδι, παρά τη συμπαράσταση 3.000 οπαδών της.

Κορυφαίος του Παναθηναϊκού ήταν και πάλι ο Νικ Καλάθης, με 17 πόντους και 9 ασίστ. Τον ακολούθησαν στο σκοράρισμα οι Σίνγκλετον (16), Μπουρούσης (15), Τζέιμς (14). Από το ναυάγιο της ΑΕΚ επέπλευσαν οι Ούκιτς (16), Μαυροκεφαλίδης (12), Μαυροειδής (10).

Σειρά να επιστρέψει στη σκηνή των εγχώριων πλέι-οφ έχει ο δευτεραθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, ο οποίος φιλοξενεί τον Άρη το βράδυ της Πέμπτης στο ΣΕΦ (19.00). Το σκορ είναι ήδη 2-0, οπότε οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να σφραγίσουν την πρόκριση στους τελικούς με μία νίκη μπροστά στο κοινό τους. Εάν συμβεί αυτό, οι τελικοί της Α1 θα ξεκινήσουν εκτός απροόπτου την ερχόμενη Κυριακή, πάλι στο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός έχει το αβαντάζ της έδρας έναντι του Παναθηναϊκού και ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί στις 3 νίκες. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό, με δικό της το πλεονέκτημα εφόσον βρει απέναντί της τον Άρη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter