Μπάσκετ: Πικρό φινάλε για Ντόρσεϊ

Μπάσκετ: Πικρό φινάλε για Ντόρσεϊ

Η βαριά και ασήκωτη φανέλα της Νορθ Καρολάινα καταπλάκωσε το Όρεγκον και άφησε τον Τάιλερ Ντόρσεϊ έξω από τον τελικό του ΝCAA.

Δύο χαμένα αμυντικά ριμπάουντ στα τελευταία δευτερόλεπτα μετά από 0/4 βολές των νικητών, όταν τα πάντα κρέμονταν από μία κλωστή, έκριναν τον αγώνα (77-76).

Ο 21χρονος άσος, που έχει Ελληνίδα μητέρα και Αμερικανό πατέρα, ξεκίνησε με 0/7 προσπάθειες και έμεινε άσφαιρος μέχρι το 17ο λεπτό, αλλά ζεστάθηκε αργότερα και τελείωσε τον ημιτελικό με 21 πόντους, 3/11 σουτ, 4 ριμπάουντ και 12/12 βολές. Μείωσε μάλιστα το σκορ σε 77-74 με τρίποντο, 42 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Ο Ντόρσεϊ ξεπέρασε τους 20 προσωπικούς πόντους στα 8 τελευταία παιχνίδια του Όρεγκον. Δεν έχει όμως αποφασίσει αν θα επιστρέψει στο κολέγιο για την τελευταία του χρονιά ή θα μεταπηδήσει από φέτος στο ΝΒΑ. Λογικά θα τον ξαναδούμε το καλοκαίρι, στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών.

Οι πανίσχυροι «Ταρ Χιλς», οι οποίοι μετράνε 20 παρουσίες σε φάιναλ-φορ, θα διεκδικήσουν τον 6ο τίτλο στα χρονικά του κολεγιακού μπάσκετ. O αντίπαλός τους στον τελικό θα είναι το κολέγιο Γκονζάγκα, το οποίο παίζει στο πρώτο φάιναλ-φορ της ιστορίας του και θεωρείται φαβορί για τον παρθενικό του τίτλο. Πέρυσι έχασε το πρωτάθλημα από το Βιλανόβα με καλάθι της τελευταίας στιγμής.

Στο θρίλερ του πρώτου ημιτελικού, οι «Μπούλντογκς» νίκησαν τους Σάουθ Καρολίνα «Γκέιτορς» με 77-73. Μάλιστα τις 2/2 βολές που σφράγισαν την πρόκριση έβαλε 2’’ πριν το τέλος ο Γάλλος Κιλιάν Τιλί, αδελφός του Γάλλου φόργουορντ της ισπανικής Βασκόνια.

Το τζάμπολ θα γίνει στις 3.40 τα ξημερώματα της Τρίτης, στη μεγαλοπρεπή αρένα του Πανεπιστημίου του Φίνιξ στο Γκλεντέιλ της Αριζόνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter