Μπάσκετ: Χρυσό διπλό του ΠΑΟ στη Βιτόρια

Μπάσκετ: Χρυσό διπλό του ΠΑΟ στη Βιτόρια

Ανεκτίμητης αξίας νίκη, όχι μόνο ψυχολογικά αλλά και βαθμολογικά, πέτυχε ο Παναθηναϊκός στη δύσβατη έδρα της Βασκόνια. Με το εκκωφαντικό 72-63 στη Βιτόρια, οι «πράσινοι» απέκτησαν βάσιμες ελπίδες για την κατάκτηση της 4ης θέσης, αφού η σημερινή της κάτοχος, Φενέρμπαχτσε, ηττήθηκε στην απέναντι ακτή του Βοσπόρου από την Εφές, με 80-77.

Πλέον ο Παναθηναϊκός είναι ισόβαθμος με τη νυν ομάδα του Ομπράντοβιτς και καλείται να πετύχει μία νίκη παραπάνω από την ίδια, στις δύο αγωνιστικές που υπολείπονται, ώστε να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ της Εuroleague. Ο Παναθηναϊκός έχει να παίξει με την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ και με την αποκλεισμένη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, ενώ η Φενέρ με Ρεάλ στη Μαδρίτη και με Μπαρτσελόνα στην Πόλη.

Ο Παναθηναϊκός έκανε καταπληκτική εμφάνιση στη Βιτόρια, προηγήθηκε με 24-6 στο τέλος της α’ περιόδου και 54-37 στο 30’, ενώ αντέδρασε με ψυχραιμία χάρη στους Καλάθη-Τζέιμς στην αντεπίθεση των Βάσκων στο φινάλε. Η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 6 πόντους. Μία άμυνα του Σίνγκλετον και ένα καλάθι του Γκιστ στο 61-67 προστάτευσαν τα κεκτημένα.

Η σύνθεση του ΠαναθηναΪκού: Σίνγκλετον 16, Νίκολς 2, Τζέιμς 11, Παππάς 4, Φελντίν 8, Ρίβερς, Γκιστ 11, Γκέιμπριελ 6, Μπουρούσης 4, Καλάθης 8. Οι Χάνγκα (13), Φόιγκτμαν (12), Μπάντινγκερ (11) διακρίθηκαν από την ισπανική ομάδα.

Το τετραήμερο της Εuroleague ολοκληρώνεται για τις ελληνικές ομάδες το βράδυ της Παρασκευής, με το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Ρεάλ. Μέχρι τώρα, ο απολογισμός είναι 3 στα 3. To διπλό του Παναθηναϊκού ήταν το πρώτο του απέναντι σε ομάδα της κορυφαίας δεκάδας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter