Μπεσίκτας: Η ανάλυση της αντιπάλου του Ολυμπιακού

Μπεσίκτας: Η ανάλυση της αντιπάλου του Ολυμπιακού

Επιθετική, με προσωπικότητες και ισορροπία, η Μπεσίκτας δεν είναι… μεγαθήριο, ωστόσο το έργο του Ολυμπιακού δεν θα είναι εύκολο. Το Documentonews.gr παρουσιάζει την αντίπαλο των «ερυθρολεύκων» για τους «16» του Europa League.

Δεύτερος σερί αντίπαλος στο Europa League για τον Ολυμπιακό από την Τουρκία, αυτή τη φορά ωστόσο πολύ πιο ποιοτικός από την Οσμάνλισπορ. Η Μπεσίκτας είναι εντελώς διαφορετική, σε όλα τα επίπεδα.

Τα τελευταία χρόνια οι «αετοί» παρουσιάζουν αστάθεια στις ευρωπαϊκές τους διοργανώσεις. Πέρυσι, αποκλείστηκαν από τη φάση των ομίλων του Europa League. Φέτος ωστόσο η εικόνα τους είναι διαφορετική. Αποκλείστηκαν μάλλον… αυτοκτονικά από το Champions League, μετά το 6-0 στο Κίεβο από την βαθμολογικά αδιάφορη Ντιναμό, ωστόσο έχουν να επιδείξουν μερικές πολύ δυνατές εμφανίσεις. Το 2-3 μέσα στο Σαν Πάολο επί της Νάπολι αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το καταδικαστικό αποτέλεσμα της Ουκρανίας την έφερε στην τρίτη θέση του ομίλου και για να βρει τον Ολυμπιακό στους «16» απέκλεισε την Χαποέλ Μπερ Σεβά, η οποία είχε αφήσει τους «ερυθρόλευκους» εκτός Champions League. Αξίζει να σημειωθεί πως οι οπαδοί της αντιπάλου του Ολυμπιακού διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις με αυτούς του ΠΑΟΚ.

Τελευταία φορά που οι Τούρκοι αντιμετώπισαν ελληνική ομάδα ήταν στους ομίλους του Europa πριν από δύο χρόνια. Μέτρησαν δύο ισοπαλίες (1-1 στην Τουρκία, 2-2 στην Ελλάδα) απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Μπεσίκτας πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι δυο τους είχαν κληρωθεί αντίπαλοι το μακρινό 1959 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, ωστόσο το ταξίδι των Περαιωτών δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, λόγω των σχέσεων των δύο χωρών.

Η Μπεσίκτας πάντως δεν είναι άγνωστος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό και ανάμεσα στους δύο συλλόγους υπάρχουν καλές σχέσεις. Απόδειξη τα δύο σερί φιλικά που έχουν γίνει τα τελευταία καλοκαίρια. Φέτος, στις 7 Αυγούστου, με τον Βίκτορ ακόμα στον πάγκο του, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 1-0, παρουσιάζοντας ωστόσο καλή εικόνα. Φυσικά, ήταν ένα φιλικό προετοιμασίας, από το οποίο δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, όμως ήταν χαρακτηριστική η εικόνα που απέκτησαν οι Τούρκοι στην επίθεση μετά την είσοδο του Ρικάρντο Κουαρέσμα και του Αντριάνο.

Φέτος, η Μπεσίκτας παρουσιάζει αξιοσημείωτη σταθερότητα και στο Πρωτάθλημα. Είναι πρώτη, τέσσερις βαθμούς μπροστά από την δεύτερη Μπουγιούκσεχίρ. Έχει την καλύτερη επίθεση και την δεύτερη καλύτερη άμυνα και δείχνει φαβορί για τον τίτλο. Διαθέτει μια έμπειρη άμυνα που ωστόσο έχει αδυναμίες, παίκτες αστέρια σε όλες τις γραμμές της, όπως ο Αντριάνο, ο Κουαρέσμα, ο Μπάμπελ και ο Αμπουμπακάρ, ενώ διαθέτει και ποδοσφαιριστές-κλειδιά με εξαιρετικές ικανότητες, όπως ο Ογκουζάν Οζιακούπ, που μετά τη φοβερή περσινή σεζόν του βρέθηκε στο στόχαστρο της Άρσεναλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά κα τον Τζενκ Τοσούν, ο οποίος φέτος είναι ασταμάτητος στο σκοράρισμα.

Ο Βραζιλιάνος Ταλίσκα είναι μια ακόμα μονάδα που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εργατική στο κέντρο και γρήγορη στην ανάπτυξη, η Μπεσίκτας μπορεί να κάνει… ζημιές όταν βρει τον χώρο. Ωστόσο, έχει δεχθεί αρκετά εύκολα γκολ. Έδρα της είναι το υπερσύγχρονο “Vodafone Arena”, χωρητικότητας 42.000 θεατών.

Το αστέρι

Ρικάρντο Κουαρέσμα: Ο έμπειρος Πορτογάλος εξτρέλμ επέστρεψε στη Μπεσίκτας τον Απρίλο του 2015, προκαλώντας παραλήρημα στους οπαδούς. Φέτος, έχοντας και το παράσημο της κατάκτησης του Euro 2016 με την εθνική της Πορτογαλίας, ο 33χρονος μετρά 19 εμφανίσεις στο Πρωτάθλημα και είναι ο παίκτης με τις περισσότερες εμπειρίες στο ρόστερ των «αετών». Ταχύτατος και εξαιρετικός με τη μπάλα στα πόδια, μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις από το πουθενά.

Ο προπονητής

Σενιόλ Γκιουνές. Ανέλαβε την Μπεσίκτας το 2015, έχοντας πίσω του μια μακρά καριέρα γεμάτη εμπειρίες. Ήταν Ομοσπονδιακός τεχνικός στην εθνική Τουρκίας στην πορεία της μέχρι την τρίτη θέση του Μουντιάλ του 2002. Το 2007 ξενιτεύτηκε στη Σεούλ, επιστρέφοντας στην Τραμπζονσπόρ, με την οποία ταύτισε την καριέρα του και ως ποδοσφαιριστής, το 2009. Έπειτα από ένα πέρασμα από την Μπούρσα το 2015 ανέλαβε τους «αετούς» και πέρυσι τους οδήγησε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Το 4-2-3-1 που προτιμά δίνει ελευθερία στην τριπλέτα πίσω από τον φορ, ωστόσο έχει αποδειχθεί ότι έχει κενά στην άμυνα. Απαιτεί από την ομάδα του ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

https://www.youtube.com/watch?v=P6xokKN9UXg

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter