Μπλόκα αγροτών: Κλειστή επ’ αόριστον η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Μπλόκα αγροτών: Κλειστή επ’ αόριστον η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Κλειστή επ’ αόριστον και μέχρι να λυθούν τα αγροτικά μπλόκα, θα παραμένει η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας και με κατεύθυνση προς την Αθήνα. Άνοιξε μετά από δίωρο αποκλεισμό η εθνική οδός Κορίνθου – Πατρών. Αναστολή κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας.

Να σημειωθεί, πως στο σημείο βρίσκονται από το μεσημέρι τρακτέρ και αγρότες από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μετά το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000] προς την παλιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000].

Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της αερογέφυρας προς Λάρισα και μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου [ Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε.].

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη: Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Στη Θεσσαλία, τα πρώτα τρακτέρ κατέφθασαν από τα Φάρσαλα και τον Πλατύκαμπο Λάρισας και λίγο μετά τις 14.00 έκαναν την εμφάνισή τους και οι συνάδελφοί τους από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Μαζί με τους αγρότες, στο μπλόκο έφτασε και πορεία εργαζομένων, παρουσία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, για να δείξουν, όπως δήλωσαν, με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών.

Στόχος είναι να στηθεί το μεγαλύτερο μπλόκο -και κέντρο συντονισμού- των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων. Οι αγρότες από την Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα έχουν ορίσει τοπικές προσυγκεντρώσεις, ενώ τα τρακτέρ θα ανάψουν τις μηχανές τους από νωρίς ώστε το μεσημέρι να βρίσκονται στο ύψος της Νίκαιας.

Ωστόσο, η μαζικότητα των κινητοποιήσεων παραμένει στοίχημα, αφού το κύμα κακοκαιρίας έχει ήδη αρχίσει να πλήττει την Θεσσαλία.

Κινητοποιήσεις και μπλόκα από αγρότες στη Δυτική Μακεδονία

Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας θα βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους και θα στήσουν μπλόκα τη Δευτέρα 30/1, αφού πρώτα οριστούν τα ακριβή σημεία στην ευρεία σύσκεψη που θα γίνει το προσεχές Σάββατο στις 19.30 το βράδυ, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του Νομού, Δημήτρης Μόσχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη σημερινή συνέλευση, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της Καστοριάς, αποφάσισαν να στήσουν το μπλόκο τους, την ερχόμενη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, στο ‘Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος ανέφερε ότι η συντονιστική επιτροπή του προαναφερόμενου μπλόκου διευρύνθηκε σε 11 μέλη από εννέα πέρυσι.

Στο μεταξύ, επισήμανε ότι αύριο στις 19.30 στη γενική τους συνέλευση οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στο Καλονέρι Βοϊου, πρόκειται να επικυρώσουν την απόφασή τους να στηθεί τη Δευτέρα 30/1 το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.

Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Παρασκευή, στις 16.30, θα γίνει στο Αμύνταιο συγκέντρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων, όπου θα παρευρίσκονται αγροτοσυνδικαλιστές της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο Βαγγέλης Μπούτας.

Το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017, στις 19.30 το βράδυ, θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων στην περιοχή, προκειμένου να συναποφασιστεί και οργανωθεί το πλάνο των κινητοποιήσεων στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Κλειστή η Πατρών – Πύργου

Την εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Αμαλιάδας, απέκλεισαν αγρότες της Ηλείας, λίγο μετά τις 11:30 το πρωί.

Οι αγρότες έχουν παρατάξει αγροτικά μηχανήματα και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αποκλεισμός της εθνικής οδού θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες.

Αναστολή κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας 

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας, ενώ αντίθετα οι αγρότες της Αιγιάλειας θα συνεχίσουν τον καθημερινό αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου.

Στην Αιτωλοακαρνανία, οι αγρότες αποφάσισαν να στήσουν μπλόκα στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων και στον ‘Αγιο Νικόλαο Βόνιτσας, ενώ στην Ηλεία οι αγρότες θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο γραμματέας του συλλόγου αγροτών δυτικής Αχαΐας Δημήτρης Φλίγγος, αναφέρθηκε αρχικά στην συνάντηση που έγινε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, λέγοντας ότι «οι θέσεις του υπουργείου είναι συγκεκριμένες, δεν δέχονται την άλλη άποψη και πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα».

«Εμείς μετρήσαμε δυνάμεις και έχουμε θέσει έναν συγκεκριμένο στόχο, γιατί πλέον τα πράγματα δεν είναι απλά» είπε ο Δημήτρης Φλίγγος, σε ό,τι αφορά τη στάση των αγροτών, και εξήγησε: «Είναι τέτοια η επιβάρυνση που θα δεχθούμε, που καθιστά τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, μη βιώσιμες. Έτσι κρίναμε, ότι μία κινητοποίηση για να είναι σωστή θα πρέπει να έχει μία συμμετοχή, με τουλάχιστον 250 αγροτικά μηχανήματα. Επειδή λοιπόν οι δυνάμεις που είχαμε χθες δεν πιάνουν αυτό τον στόχο και σε μία κίνηση από την δική μας πλευρά να θέσουμε τους συναδέλφους μας προ των ευθυνών τους, αποφασίσαμε την αναστολή των κινητοποιήσεων, μήπως και καταφέρουμε να τους κάνουμε να καταλάβουν ορισμένα πράγματα. Έτσι, σε δύο τρεις ημέρες ανάλογα με την ανταπόκριση από τον κόσμο, ενδέχεται να κατεβάσουμε ένα δυναμικό μπλόκο».

Χανιά: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Χανίων, που ανήκουν στην Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων. Με ανακοίνωσή τους καλούν για σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, τους πολίτες αλλά και άλλους αγρότες να στηρίξουν την κινητοποίησή τους, αποκλείοντας την εθνική οδό Χανίων- Ρεθύμνου, στο ύψος του κόμβου «Μεγάλα Χωράφια».

Ο αποκλεισμός θα είναι συμβολικός και μικρής διάρκειας ενώ, σε ανακοίνωσή της, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων αναφέρει ότι την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Χανίων.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την ακολουθούμενη πολιτική στον αγροτικό τομέα αι σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους».

Κλειστή η Σερρών – Θεσσαλονίκης

Έκλεισε η εθνική οδός Σερρών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Λευκώνα, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, από αγρότες της ευρύτερης περιοχής της πόλης οι οποίοι με τα τρακτέρ τους επιχειρούν και σήμερα να κατευθυνθούν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς, αφού στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες διευκολύνουν την κίνηση, ενώ με κλούβες που έχουν στήσει, εμποδίζουν τους αγρότες να κατευθυνθούν στον Προμαχώνα.

«Είμαστε αποφασισμένοι, θα σπάσουμε τα μπλόκα των αστυνομικών και θα φτάσουμε στον Προμαχώνα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας Στέργιος Λίτος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής.

Στο σημείο βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής των Σερρών με περισσότερα από 100 τρακτέρ ενώ ισχυρή είναι και η παρουσία των αστυνομικών.

Παραμένουν τα μπλόκα στην Ιονία Οδό

Παραμένει κλειστός επ’ αόριστον ο κόμβος Αγίου Δημητρίου της Ιονίας Οδού στην ‘Αρτα, από τα τρακτέρ των αγροτών.

Το μπλόκο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας στο Λούρο έχει ενισχυθεί και σύμφωνα με τον πρόεδρος Σπύρο Κλινάκη βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία, με το πανελλαδικό συντονιστικό.

Οι αγρότες του νομού Ιωαννίνων, έπειτα από σύσκεψη των συλλόγων τους για την οργάνωση και τον σχεδιασμό των κινητοποιήσεών τους, αποφάσισαν τον συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, ενώ αμέσως μετά θα καθοριστεί η μορφή συνέχισης του αγώνα τους.

Παράλληλα, συγκρότησαν κλιμάκια για καθημερινές περιοδείες, συσκέψεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά, ώστε να υπάρξει άμεση επαφή με τους αγρότες και τους άλλους εργαζόμενους, προκειμένου να ενημερωθούν «για τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα του αγώνα». Στη σχετική ανακοίνωση, καλούνται οι αγρότες του νομού να μπουν αποφασιστικά στη μάχη. Απ’ αυτόν τον αγώνα επιβίωσης δεν πρέπει να λείψει κανείς».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter