Μπόκο Χαράμ: Δεν μας νίκησε ο στρατός της Νιγηρίας

Μπόκο Χαράμ: Δεν μας νίκησε ο στρατός της Νιγηρίας

Ένας άνδρας που υποστηρίζει ότι είναι ο Αμπουμπακάρ Σεκάου, ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ, διατείνεται σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ότι η τζιχαντιστική οργάνωση δεν έχει εκδιωχθεί από το προπύργιό της, στο δάσος Σαμπίσα της βορειοανατολικής Νιγηρίας.

Το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι ανακοίνωσε ότι ο στρατός “εκκαθάρισε” τον τελευταίο θύλακα της οργάνωσης στο δάσος αυτό.

“Είμαστε ασφαλείς. Δεν εκδιωχθήκαμε από πουθενά” ακούγεται να λέει ο άνδρας που ισχυρίζεται ότι είναι ο Σεκάου στο βίντεο αυτό, διάρκειας 25 λεπτών. “Αν πραγματικά μας συντρίψατε, πώς γίνεται να με βλέπετε έτσι; Πόσες φορές μας έχετε σκοτώσει;” συνεχίζει, μιλώντας στα αραβικά και στα χάουσα.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας έχουν ανακοινώσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ότι σκότωσαν τον Σεκάου σε κάποια από τις επιχειρήσεις τους. Μετά από κάθε ανακοίνωση κυκλοφορούσε ένα βίντεο όπου κάποιος άνδρας δήλωνε ότι είναι ο Σεκάου και ότι είναι ζωντανός. Ωστόσο η κακή ποιότητα της εικόνας καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο να επαληθευτεί ο ισχυρισμός αυτός.

Η Μπόκο Χαράμ έχει σκοτώσει 15.000 ανθρώπους και έχει εκτοπίσει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια στα επτά χρόνια της δράσης της με στόχο τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στις βορειοανατολικές επαρχίες της Νιγηρίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter