«Μυθεύματα η απόρριψη του Mεσοπρόθεσμου», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι

«Μυθεύματα η απόρριψη του Mεσοπρόθεσμου»,  αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι

Σήμερα πρόκειται να υπάρξει μια πρώτη, σε τεχνικό επίπεδο συζήτηση, για βασικά σημεία του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος» της ελληνικής κυβέρνησης στο EuroWorking Group

Πρόκειται για την πρώτη συζήτηση σε επίσημο όργανο της ΕΕ για το θέμα. Το σημερινό Euroworking Group θεωρείται προπαρασκευαστικό για τη συνεδρίαση του Eurogroup της 27ης Απριλίου, όπου ο Έλληνας υπ. Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παρουσιάσει αναλυτικά την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται πάντως ότι τα θέματα έρχονται σε συζήτηση στο EuroWorking Group μόνον εφόσον υπάρχει καταρχήν συμφωνία στα βασικά σημεία ενώ στη δεύτερη φάση –στο Eurogroup- λαμβάνονται οι τελικές αποφάσεις.

Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί απόρριψης του μεσοπρόθεσμου αναπτυξιακού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης από τους θεσμούς ανέφερε στο Documentonews χαρακτηριστικά :

«Την Παρασκευή το στείλαμε και δεν έχουμε λάβει ούτε μια γραμμή σχόλια»

Για το ίδιο θέμα κύκλοι του υπ.Οικονομικών διέψευδαν ως μυθεύματα τα αναγραφέντα- περί απόρριψης του Μεσοπρόθεσμου- σε μερίδα του Τύπου..

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω πρόγραμμα θα περιλαμβάνεται αναλυτικά και η θέση της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό και τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Στη σημερινή συνεδρίαση του EurowWorking Group πιθανότατα να συζητηθεί σε τεχνικό επίπεδο και η πρόοδος ως προς τα 88 προαπαιτούμενα που είναι αναγκαία για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:

Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και του ΕΝΦΙΑ 

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για οφειλές στο Δημόσιο από την 1η Μαΐου.

Kατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ (τέλος Ιουνίου) στα υπόλοιπα πέντε νησιά του Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Λέρος).

Επανυπολογισμός όλων των συντάξεων μέχρι τα μέσα Μαρτίου για να γίνουν οι μειώσεις το 2019.

Ιδιωτικοποιήσεις. Έως τον Μάρτιο να έχουν ξεκινήσει οι διαγωνισμοί πώλησης για ΔΕΠΑ (65%), ΕΛΠΕ (35%), Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (30%), ΟΤΕ (5%). Έως τον Ιούνιο, η πώληση του 17% της ΔΕΗ

– Ο νόμος για τις προς πώληση μονάδες της ΔΕΗ. Η τελική δεσμευτική συμφωνία για τις προς πώληση μονάδες στην Κομισιόν. Επιπλέον μέτρα για την είσπραξη των ανεξόφλητων λογαριασμών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter