Μυτιλήνη: Δικάζονται τρεις κατηγορούμενοι για φθορά υλικού της ΕΡΤ

Μυτιλήνη: Δικάζονται τρεις κατηγορούμενοι για φθορά υλικού της ΕΡΤ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγούνται στις 19 Σεπτεμβρίου τρία άτομα. Οι δυο πρώτοι -ιδιοκτήτης ο ένας και στέλεχος ο άλλος ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών της Μυτιλήνης- κατηγορούνται για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένου πράγματος και απλή συνέργεια σε διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένου πράγματος.

Ο τρίτος, που είναι ο τότε ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ μετά το κλείσιμό της από την κυβέρνηση Σαμαρά, κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένου πράγματος.

Σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ που μετέδωσε την είδηση, δύο μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013, οι δύο πρώτοι από τους κατηγορούμενους μπήκαν κατ’ εντολή του τότε ειδικού διαχειριστή της ΕΡΤ στις εγκαταστάσεις του κέντρου εκπομπής στον Όλυμπο Λέσβου, και σταμάτησαν την εκπομπή στις συχνότητες σε Λέσβο, Λήμνο, Άη Στράτη, Οινούσσες, Χίο, Ψαρά, Ικαρία και Σάμο. Η ενέργεια αυτή συνοδεία αστυνομικών είχε γίνει χωρίς ενημέρωση των εργαζομένων της ΕΡΤ. «Δεν ζητήθηκαν ούτε τα κλειδιά, ούτε διεξήχθη οποιαδήποτε διαδικασία παραλαβής-παράδοσης, όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες πανάκριβος εξοπλισμός που αποτελεί περιουσία του Δημοσίου και είναι χρεωμένος σε υπαλλήλους» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Ας σημειωθεί εδώ ότι επισήμως η αστυνομία αρνείται μέχρι και σήμερα τη συμμετοχή της σε αυτή την επιχείρηση!

Τον Αύγουστο του 2013, εργαζόμενοι της ΕΡΤ μαζί με εκπροσώπους σωματείων και φορέων, ενημέρωσαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης σχετικά με τις παραπάνω ενέργειες και τον κίνδυνο, που διέτρεχαν οι πανάκριβες εγκαταστάσεις. Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που οδήγησε στην απαγγελία των παραπάνω κατηγοριών και την παραπομπή των τριών στο Πρωτοδικείο Μυτιλήνης την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter