Μυτιλήνη: Νεκρό παιδί σε βάρκα με πρόσφυγες

Μυτιλήνη: Νεκρό παιδί σε βάρκα με πρόσφυγες

Χωρίς τις αισθήσεις του βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από στελέχη της Φρόντεξ σε πλαστική λέμβο στα Ελληνικά χωρικά ύδατα ανατολικά της πόλης της Μυτιλήνης, παιδί που σύμφωνα  με τις πρώτες πληροφορίες αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Τόσο το 10χρονο αγόρι  όσο και άλλοι 66 επιβαίνοντες στη λέμβο μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης ενώ το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της πόλης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο λιμάνι της Μυτιλήνης αυτή τη στιγμή. Η μάνα του 10χρονου Αφγανού που έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί στην προσπάθεια του να περάσει με την οικογένεια του στη Λέσβο. Αποπειράθηκε να πέσει στη θάλασσα να πνιγεί κάτι που αποφεύχθηκε τη τελευταία στιγμή με την παρέμβαση στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Στις πρώτες τους καταθέσεις οι γονείς του παιδιού υποστηρίζουν ότι το παιδί τους ποδοπατήθηκε από τους πανικόβλητους επιβαίνοντες στην πλαστική βάρκα πρόσφυγες και μετανάστες που διαγκωνίζονταν για να ανεβούν στο  διασωστικό σκάφος.

Στο μεταξύ, άλλα δύο σκάφη με πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν στο βόρειο Αιγαίο. Σε ξύλινη λέμβο, που εντόπισε την Παρασκευή το λιμενικό ανατολικά της Χίου επέβαιναν 43 άτομα, που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Λαγκαδά.

Σκάφος της Frontex, που έκανε περιπολία, σε συνεργασία με Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, εντόπισε και περισυνέλεξε την Παρασκευή 51 μετανάστες και πρόσφυγες που επέβαιναν σε λέμβο ανατολικά της Μυτιλήνης.

Οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και συνελήφθη ένας 22χρονος που ήταν ο χειριστής της λέμβου και φέρεται και ως ο διακινητής, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter