Να μπλοκάρει το τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής θέλει η Πολωνία

Να μπλοκάρει το τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής θέλει η Πολωνία

Η Πολωνία, που είχε αντιταχθεί στην επανεκλογή του Πολωνού πρώην πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εξετάζει το ενδεχόμενο να μπλοκάρει το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, ανέφεραν δύο ευρωπαϊκές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

“Η Πολωνία αντιτίθεται στο εξής στα συμπεράσματα” της συνόδου, είπε η μία από αυτές τις πηγές που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη.

Η ενέργεια αυτή της Βαρσοβίας δεν ανατρέπει την επανεκλογή του Τουσκ η οποία έγινε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, δεδομένου ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή υπόθεση. Για την εκλογή του Τουσκ δεν ήταν αναγκαίο να επιτευχθεί ομοφωνία αλλά αρκούσε η “ειδική πλειοψηφία” μεταξύ των χωρών.

Η Βαρσοβία καταγγέλλει «διαταγή του Βερολίνου» μετά την επανεκλογή Τουσκ

Η επανεκλογή του Πολωνού Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για δεύτερη θητεία, στην οποία αντιτασσόταν η Βαρσοβία, είναι ένδειξη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτελεί τις «διαταγές του Βερολίνου», κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Βίτολντ Βαστσικόφσκι.

«Ο τρόπος με τον οποίο αυτό έγινε πραγματικότητα μας δείχνει διεξοδικά πού βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και πού πάει. Ξέρουμε τώρα ότι αυτή είναι μια ΕΕ υπό τις διαταγές του Βερολίνου», είπε ο Βαστσικόφσκι ερωτηθείς για τον διορισμό του Τουσκ με τις ψήφους των άλλων 27 χωρών μελών από τον ιστότοπο wpolityce.pl της πολωνικής δεξιάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter