Να «ρίξει τους τόνους» ζητούν οι ρεπουμπλικάνοι από τον Φιγιόν

Να «ρίξει τους τόνους» ζητούν οι ρεπουμπλικάνοι από τον Φιγιόν

Υψηλόβαθμα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων κάλεσαν τον υποψήφιο του κόμματος για την προεδρία, τον Φρανσουά Φιγιόν, να ρίξει τους τόνους μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που εξαπέλυσε στο δικαστικό σώμα και τον ισχυρισμό του ότι τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν ψευδώς ότι η σύζυγός του αυτοκτόνησε.

Η προεκλογική εκστρατεία του Φιγιόν παραπαίει εδώ και εβδομάδες, μετά την αποκάλυψη για την αργομισθία της συζύγου του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το σκάνδαλο και η δικαστική έρευνα που έχει ξεκινήσει για αυτό είναι μια συνωμοσία των πολιτικών αντιπάλων του και το δικαστικό σύστημα του επιφυλάσσει “ειδική μεταχείριση”.

Οι δηλώσεις του Φιγιόν έχουν δυσαρεστήσει τους μετριοπαθείς συντηρητικούς, ενώ ταυτόχρονα οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν να μένει εκτός του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών καθώς βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση, πίσω από την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν και τον κεντρώο ανεξάρτητο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν.

Την Δευτέρα, μετά από ένα τεταμένο Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του οποίου ακούστηκαν πολλές φωνές υπέρ της αποχώρησης του Φιγιόν από τον προεκλογικό αγώνα, το κόμμα εξέφρασε τελικά τη στήριξή του στο πρόσωπό του. Ωστόσο, μια πηγή που συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση των Ρεπουμπλικάνων είπε ότι τα στελέχη κάλεσαν τον υποψήφιό τους να υιοθετήσει πιο μετριοπαθείς τόνους.

“Αν θέλετε να ενώσετε την αριστερά και τη δεξιά, τότε προχωρήστε, χωρίς να αλλάξετε γραμμή, αλλιώς αφήστε στην άκρη τον υπερβολικό συναισθηματισμό και θα σας στηρίξουμε” είπε το στέλεχος αυτό, προσθέτοντας ότι ο Φιγιόν συμφώνησε να τηρήσει αυτή τη γραμμή και “να συγκεντρώσει μια ομάδα που θα συνενώνει όλα τα ταλέντα”.

Ο Φιγιόν, όπως και άλλοι πολιτικοί σε όλον τον κόσμο, διαμαρτύρεται γιατί τα μέσα ενημέρωσης μεγαλοποιούν τα σφάλματά του. Όμως την Κυριακή, σε μια συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι France 2 πρόβαλε έναν ισχυρισμό που φαίνεται ότι είναι ψευδής.

“Το πρωί της Τετάρτης ανακοινώθηκε η αυτοκτονία της συζύγου μου (…) από τα τηλεοπτικά κανάλια” είπε.

Τόσο το πρακτορείο Reuters όσο και γαλλικά μέσα ενημέρωσης δεν κατάφεραν να βρουν τα υποτιθέμενα ρεπορτάζ για την “αυτοκτονία” της Πενελόπ Φιγιόν. Την 1η Μαρτίου η Μαντλέν ντε Ζεσέ, η εκπρόσωπος ενός υπερσυντηρητικού κινήματος που στηρίζει τον Φιγιόν, σε μήνυμά της στο Twitter αναφέρθηκε στους “δημοσιογράφους που ανακοίνωσαν (…) την αυτοκτονία της Πενελόπ”, χωρίς όμως να επικαλεστεί καμία πηγή. Σύμφωνα με το περιοδικό L’Obs, η δήλωση του Φιγιόν βασίστηκε σε αυτό το μήνυμα της Ζεσέ.

“Φαίνεται ότι το επιτελείο του Φιγιόν ολισθαίνει εντελώς σε αυτό ακριβώς που καταγγέλλει, στις ψευδείς ειδήσεις” σχολίασε στον ιστότοπό του το περιοδικό Marianne.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter