Νάπολη: Σεισμός ισοπέδωσε το νησί Ίσκια – 2 νεκροί, πολλοί εγκλωβισμένοι (Photos)

Νάπολη: Σεισμός ισοπέδωσε το νησί Ίσκια – 2 νεκροί, πολλοί εγκλωβισμένοι (Photos)

Ασθενής μεν καταστροφικός δε ο σεισμός των μόλις 4 ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Νότια Ιταλία. Συγκεκριμέμεα, ο σεισμός ισοπέδωσε το νησάκι Ίσκια στη Νάπολη κι άφησε πίσω του 2 νεκρούς και 39 τραυματίες. Οι συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού. 

Μια ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από τοίχο εκκλησίας. Δύο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Κατά την διάρκεια της νύχτας διασώθηκαν ένα μωρό επτά μηνών και ο πατέρας του. Αυτή τη στιγμή απεγκλωβίζεται ένα από τα δύο αδέλφια του που είχαν παγιδευτεί στα συντρίμμια κτιρίου μετά τον σεισμό που έπληξε χθες το βράδυ το νησί Ίσκια στην Ιταλία, όπως μεταδίδει η ιταλική κρατική τηλεόραση RAI.

Όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του νησιού, αποφάσισαν να περάσουν την νύχτα έξω από τα σπίτια και τα ξενοδοχεία, φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να σημειωθούν νέες, ισχυρές δονήσεις.

Στο λιμάνι της Ίσκια διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και πολλοί ντόπιοι και τουρίστες βγήκαν τρέχοντας στους δρόμους. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας La Repubblica ο Εγκέλαδος φέρεται να προκάλεσε τραυματίες και ίσως αγνοούμενους, αν και η Πολιτική Προστασία δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

Μέρος του νοσοκομείου του Λάκκο Αμένο, στο ίδιο νησί, εκκενώθηκε, διότι εντοπίσθηκαν ρωγμές στους τοίχους. Μόνον πέντε ασθενείς, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι, δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν εκτός του νοσοκομειακού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τουριστών, επίσης, ρωγμές δημιουργήθηκαν και σε τοίχο ξενοδοχείου, πάντα στο Λάκκο Αμένο της Ίσκια και οι τουρίστες έχουν εξέλθει του κτιρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter