ΝΑΡ: Καταγγέλλει την εμπορευματοποίηση και χρηματοδότηση του Athens Pride από fund

ΝΑΡ: Καταγγέλλει την εμπορευματοποίηση και χρηματοδότηση του Athens Pride από fund

Το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση αφού χαιρετίζουν τους αγώνες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με αφορμή το φετινό Pride, σημειώνουν ότι αντιτάσσονται σθεναρά σε κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησής του, απορρίπτοντας κάθε είδους χρηματοδότηση από τα διάφορα καπιταλιστικά fund και τους συστημικούς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αμερικάνικη πρεσβεία, η πρεσβεία του Ισραήλ κ.ά. 

Μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωσή τους, σημειώνουν:

«Για εμάς το Pride ξεκίνησε ως μια μεγάλη διαδήλωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Γι’ αυτό σήμερα  καταγγέλλουμε το ξέπλυμα και τον εξωραϊσμό εταιριών και κρατών όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η ρατσιστική ΕΕ, που τολμούν να μιλούν στο όνομα των ανθρώπινων δικαιωμάτων εν γένει και της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ειδικά, την ίδια στιγμή που δολοφονούν Παλαιστίνιους, Σύριους και Ιρακινούς όσο και τα ίδια τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις χώρες τους.

Για μας, οι μέρες υπερηφάνειας είναι μέρες αντίστασης στις διακρίσεις και την ομοφοβία, μέρες διεκδίκησης ίσων δικαιωμάτων στη δουλειά και στην καθημερινή ζωή για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, πλήρους σεβασμού στη σεξουαλική επιλογή. Δεν τις χαρίζουμε στο κράτος και τους υποστηρικτές της πιο βάρβαρης πολιτικής του κεφαλαίου!

Η θεσμική κι “από τα πάνω” υποστήριξη των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από το καπιταλιστικό σύστημα και το αστικό κράτος δεν ακυρώνει τους διαχωρισμούς σύμφωνα με το φύλο ,τη φυλή και το χρώμα του δέρματος, ούτε αναιρεί επί της ουσίας παλιές και νέες εκμεταλλευτικές, πατριαρχικές και ιεραρχικές σχέσεις που τους επιτρέπουν να εκμεταλλεύονται ανενόχλητα τους καταπιεσμένους. Στην πράξη, δεν είναι τίποτε άλλο από μια προσπάθεια ποδηγέτησης του αγώνα και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις διακρίσεις στο δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία, με βάση τη σεξουαλική επιλογή, το φύλο ή τη φυλή.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στον σεξισμό, την ομοφοβία, την τρανσοφοβία, τις γυναικοκτονίες.

Για μας η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, όπως και κάθε καταπιεσμένος έχει τη δική του θέση στον αγώνα της εργατικής τάξης και της νεολαίας ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης, εκμετάλλευσης και εξουσίας, για την πλήρη χειραφέτηση του κοινωνικού ανθρώπου».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter