ΝΒΑ: «Πενταδάτος» ο Αντετοκούνμπο (Video)

ΝΒΑ: «Πενταδάτος» ο Αντετοκούνμπο (Video)

Το ελληνικό μπάσκετ γράφει ιστορία στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, στο πρόσωπο του Γιάννη Αντετοκούνμπο! Ο Αντετοκούνμπο συγκέντρωσε 1.604.463 ψήφους στην ψηφοφορία του κοινού και ήταν τρίτος στην Ανατολή. «Ευχαριστώ Ελλάδα», δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας.

 O νεαρός άσος των Μιλγουόκι Μπακς θα αγωνιστεί στη βασική πεντάδα της Ανατολικής Περιφέρειας στο All-Star Game της 19ης Φεβρουαρίου στη Νέα Ορλεάνη, δίπλα σε τρανταχτά ονόματα όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Κάιρι Ίρβινγκ, ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και ο Τζίμι Μπάτλερ, απέναντι στους «Δυτικούς» Στεφ Κάρι, Τζέιμς Χάρντεν, Κέβιν Ντουράντ, Κοάι Λέοναρντ, Άντονι Ντέιβις.

Ο Αντετοκούνμπο, που είναι ο καλύτερος παίκτης των Μπακς σε πόντους, ασίστ, κλεψίματα, τάπες, ριμπάουντ και ευστοχία, θα γίνει ο νεαρότερος μη Αμερικανός παίκτης στην ιστορία των All-Star Games! Οι 14 παίκτες με τους οποίους θα συμπληρωθούν οι δωδεκάδες, Ανατολής και Δύσης, θα επιλεγούν από τους δύο προπονητές και θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Ο Αντετοκούνμπο συγκέντρωσε 1.604.463 ψήφους στην ψηφοφορία του κοινού και ήταν τρίτος στην Ανατολή, πίσω από το δίδυμο των πρωταθλητών Καβαλίερς, Λ.Τζέιμς (1.893.751) και Κ.Ίρβινγκ (1.696.769). Στην τελική ετυμηγορία μέτρησαν επίσης οι ψήφοι των παικτών του ΝΒΑ (25%) και επιλεγμένων Αμερικανών δημοσιογράφων (25%). Βάσει των αποτελεσμάτων, ο Γιάννης θα κέρδιζε θέση στην αρχική πεντάδα της Ανατολής σε οποιαδήποτε από τις τρεις ψηφοφορίες. Συνολικά ήταν 6ος σε ψήφους σε ολόκληρο το ΝΒΑ.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους φιλάθλους. Είμαι τόσο ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται να παίξω βασικός στο Αll-Star Game του ΝΒΑ. Τώρα ας κερδίσουμε το αυριανό ματς», ήταν η πρώτη δήλωση του Αντετοκούνμπο μέσα από το Twitter, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση. «Δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω χωρίς τη βοήθεια όλων σας και φυσικά του υπεύθυνου της καμπάνιας μου, του μεγάλου μου αδελφού Θανάση!»

Kαι λίγο αργότερα, στα ελληνικά: “Θέλω να ευχαριστήσω τον καθέναν από εσάς ξεχωριστά, για τη στήριξή σας όλες αυτές τις μέρες. Συμμετείχατε όλοι σε ένα όνειρό μου και βοηθήσατε να το κάνω πραγματικότητα. Το εκτιμάω απίστευτα πολύ! Να είστε σίγουροι ότι θα παίξω και για εσάς στο All-Sar Game. Ευχαριστώ, Ελλάδα”. Το τελευταίο ‘τιτίβισμα’ ήταν στολισμένο με μία γαλανόλευκη σημαία.

“Eίναι μεγάλη τιμή για τον Γιάννη και πιστοποίηση της σκληρής του δουλειάς και της αφοσίωσής του στην τέχνη του”, σχολίασε ο προπονητής του Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι, Τζέισον Κιντ. Πέρασαν 31 χρόνια από την τελευταία φορά που παίκτης των Μπακς ξεκίνησε βασικός σε All-Star Game.

Ο Γιάννης είχε μετάσχει στο προπέρσινο All-Star τριήμερο στο Μπρούκλιν, αλλά μόνο στον διαγωνισμό καρφωμάτων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter