Ν.Βούτσης: Ευθύνες στην Χ.Αυγή για την προσπάθεια εισβολης στην Βουλή (Photos)

Ν.Βούτσης: Ευθύνες στην Χ.Αυγή για την προσπάθεια εισβολης στην Βουλή (Photos)

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν οι «Φίλοι της παλαιά αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου». Κλειστή είναι η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τις ποινές που επιβλήθηκαν στους μοναχούς της μονής.

Ανάμεσα σε παλαιοημερολογίτες, μοναχούς, ιερείς και άλλους υποστηρικτές βρέθηκαν και οπαδοί της… ΑΕΚ. Μικρή ένταση επικράτησε όταν οι συγκεντρωμένοι αποπειράθηκαν να σηκώσουν πανό στην Βουλή και με επέμβαση της αστυνομίας απετράπησαν.

Κρατώντας φωτογραφίες των διωκόμενων μοναχών και αναμμένα κεριά οι συγκεντρωμένο έψαλλαν τον «Ακάθιστο Ύμνο», τον Εθνικό ύμνο και είχαν συνθήματα κατά της κάρτας του πολίτη κλπ. Κεντρικό σύνθημα και το «θα μας σώσει ο Χριστός και όχι τα κόμματα».

Στη συγκέντρωση έδωσαν και το παρών οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς και Παναγιώτης Ηλιόπουλος,οι οποίοι βγήκαν από το Κοινοβούλιο για να βρεθούν στη διαμαρτυρία.

Ευθύνες στην Χρυσή Αυγή επέρριψε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, για την προσπάθεια διαδηλωτών – υποστηρικτών της Μονής Εσφιγμένου να εισβάλλουν στο κτίριο του κοινοβουλίου.

Όπως σημείωσε αποφεύχθηκε «το να υπάρξει μία βίαιη είσοδος στην Βουλή» και συμπλήρωσε «για τα έξω να πάρετε την ευθύνη γιατί παρολίγο να έχουμε σοβαρά επεισόδια». Μάλιστα αναφέρθηκε συνολικά στον αντι-πολτιικο λογο της Χ.Α λέγοντας πως «αυτό το ποιοι τρέμουν την ελληνική δικαιοσύνη και το ποιοι βρίσκονται ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης κρίνεται». Μάλιστα σε αντιπαράθεση με τον βουλευτή της Χ.Α Γ.Λαγό ο Ν.Βούτσης θύμισε πως «βρίσκεστε ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter