ΝΔ – GATE με πρωταγωνιστή τον Γραμματέα του κόμματος, στο Documento το Σάββατο, με το Docvile και το HOTDOC HISTORY

ΝΔ – GATE με πρωταγωνιστή τον Γραμματέα του κόμματος, στο Documento το Σάββατο, με το Docvile και το HOTDOC HISTORY

ΝΔ – GATE με πρωταγωνιστή τον Γραμματέα: Οι συνακροάσεις που καίνε τον Λευτέρη Αυγενάκη. Εγκληματική διαπλοκή και ρουσφέτια σε ποινικούς. Απαγωγές, εκβιασμοί και… η Παναγιά της Τήνου.

Αξιολόγηση Fast Track. Φεύγουν οι θεσμοί, πέφτουν υπογραφές για τις 120 δόσεις.

Σαλώμη ο Άδωνης, Ηρώδης ο Κυριάκος. Πώς καρατομήθηκε η Κατερίνα Παπακώστα.

Στη Βουλή νέα δικογραφία για Σημίτη – Χρυσοχοΐδη- Παπαντωνίου. Ολυμπιακές προμήθειες και φρεγάτες.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ σε ρόλο δικαστή Ντρέντ. Στα «κάγκελα» ο νομικός κόσμος για το πόθεν έσχες των δικαστών που συχνά «κερνούν και πίνουν».

Σόϊμπλε: Ο άνθρωπος που δεν θα γινόταν καγκελάριος σε νέο ρόλο Κέρβερου για να συνετίσει τους ακροδεξιούς.

Λέσβος: Υπέρ πίστεως ο έρανος για τους σεισμόπληκτους.

Ένωση Κεντρώων: Λεβέντη που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις.

Ντέρμπι αιωνίων: Οι νουθεσίες του Παττακού, τα φέρετρα και οι σοκολάτες.

Κλασικοί μουσικοί όπως δεν τους έχετε ξαναδεί, στο Docville

Με παιγνιώδη και ευφάνταστη διάθεση ο τσελίστας Ηλίας Σακαλάκ, τσελίστας στην Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής από το 1992, είναι γνωστός τόσο για τις επιδόσεις του στη μουσική όσο και για εκείνες στη φωτογραφία. Στο Dodumento παρουσιάζει τις φωτογραφίες συναδέλφων του οι οποίες δημιουργούν ανατρεπτικά πορτρέτα κλασικών μουσικών.

Ακούγοντας τον Κάρλος Καλίκα Φερέρ να μιλάει για τη φιλία του με τον Τσε Γκεβάρα νιώθει κανείς ότι η ίδια η ιστορία παίρνει σάρκα και οστά. Ο Παναγιώτης Φρούντζος και η Εμυ Ντούρου συνάντησαν τον παιδικό φίλο του Ερνέστο Γκεβάρα που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα και τον χάζευαν για ώρα να ξετυλίγει το φιλμ των προσωπικών αναμνήσεων .

Ο Γερμανός ηθοποιός Αντρέ Χένικε, πρωταγωνιστής της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα» που αφορά στην εκτέλεση των 200 κομμουνιστών την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή, μιλάει αποκλειστικά στο Documento και τον Κωνσταντίνο Καϊμάκη, για τους κινδύνους της «ανόδου της ακροδεξιάς σήμερα» που μπορεί να σταματήσει μόνο «μέσω της σωστής ενημέρωσης και παιδείας».

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γίνεται 58 ετών και η πόλη ζει στον πυρετό των τελευταίων ημερών πριν ξεκινήσει η γιορτή. Έλληνες και ξένοι διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες, σπουδαίες εγχώριες και ξένες παραγωγές, αφιερώματα, πρώτες προβολές, masterclasses, είναι μερικά από αυτά που θα συγκινήσουν σινεφίλ και μη από τις 2 έως τις 12 Νοεμβρίου στη συμπρωτεύουσα.

Η ιστορία ενός από τους παλιότερους σουβλατζήδες της περιοχής του Αγίου Δημητρίου. Δεν υπάρχει περίπτωση να ζει κάποιος στην περιοχή και στα πέριξ και να μην έχει περάσει ούτε μια φορά από τον «Βαγγέλη». Ο Βαγγέλης Τσάλας μας αφηγείται την ιστορία που κρύβεται πίσω από το θρυλικό σουβλάκι του.

Τα κυριότερα αποσπάσματα από μια συνέντευξη που έγινε πολλά χρόνια πριν και αφορούν στιγμιότυπα από τη ζωή ενός σπουδαίου Σουηδού στην Ελλάδα αλλοτινών εποχών. Ο ανθρωπιστής Στούρε Λινέρ πριν από πολλά χρόνια είχε δώσει συνέντευξη στον Νίκο Σερβεττά περιγράφοντας προσωπικές μαρτυρίες από την εποχή του Β Παγκοσμίου Πολέμου δίνοντας το κλίμα μιας σκληρής εποχής.

Οι Κόρα Καρβούνη και Περικλής Μουστάκης, δυο σημαντικοί ηθοποιοί και εκπρόσωποι διαφορετικών γενεών του θεάτρου, συναντιούνται στη σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου με αφορμή τον «Heisenberg» του Σάιμον Στίβενς, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Στην κουβέντα που είχε μαζί τους η Στέλλα Χαραμή καταδεικνύουν με έντονα επιχειρήματα την κρίση αξιών στην εποχή μας.

Τα «λούμπεν» λαϊκά τραγούδια που άφησαν εποχή. Στο κείμενο του Γιάννη Παπαϊωάννου ανιχνεύονται οι διαδρομές που ακολούθησε το λαϊκό τραγούδι τη δεκαετία του ’60 υιοθετώντας φόρμες τόσο από την κινηματογραφική πρόζα όσο και από τους «γιεγιέδικους» ρυθμούς, αλλάζοντας μια για πάντα το ελληνικό τραγούδι.

O σκηνοθέτης Δημήτρης Νάκος, διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και από τα πιο δυνατά ονόματα στην πιάτσα των σκηνοθετών μικρού μήκους, μιλάει στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη για τη βραβευμένη νέα του ταινία «Κατάψυξη» και τις κοινωνικοπολιτικές συνέπειες της σημερινής κρίσης.

Οι συνήθειες γύρω από τον καφέ αλλάζουν, κάποιες αγάπες όμως παραμένουν σταθερές. Μερακλίδικος ελληνικός ή περιποιημένος espresso freddo; Οι άνθρωποι που μας φτιάχνουν τη μέρα, έχουν τις δικές τους ιστορίες να μας διηγηθούν και ο ιδιοκτήτης του καφενείου «Η Μουριά» στα Εξάρχεια μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάννη για τις ιστορίες του μαγαζιού που μετράει πάνω από έναν αιώνα ζωής.

ΌΧΙ. Ποιοι το πίστεψαν. Ποιοι το υπέσκαψαν, στο HOTDOC HISTORY εκτάκτως το Σάββατο με το Documento

Ένα μοναδικό τεύχος αφιερωμένο σε εκείνους που πολέμησαν πίσω από τα νούμερα και τα στατιστικά στοιχεία και σε εκείνους που είτε φανερά είτε υπογείως υποστήριξαν τους κατακτητές.

Οι στιγμές ηρωισμού και ανθρωπιάς, όπως αποτυπώνονται σε προσωπικά ημερολόγια εκείνων των ημερών, τα προφίλ των Ελλήνων και Ιταλών στρατηγών, βετεράνων μιας δεκαετίας συνεχών πολεμικών συγκρούσεων, καθώς και η μετέπειτα πορεία τους.

Οι γερμανόφιλοι και ιταλόφιλοι στα μετόπισθεν, η ιταλική πολιτιστική διείσδυση και οι μεταξικοί που ήταν φιλοναζιστές.

Το Doc Files κλείνει με τη γερμανική εισβολή και τις τρεις συνθηκολογήσεις του Γεώργιου Τσολάκογλου, διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού και πρώτου Έλληνα Κουίσλινγκ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter