ΝΔ: Λέει «ναι» στους δανειστές για τη ΔΕΗ

ΝΔ: Λέει «ναι» στους δανειστές για τη ΔΕΗ

Nαι στις απαιτήσεις των δανειστών στον τομέα της ενέργειας είπε η ΝΔ , παρουσιάζοντας το κυβερνητικό της πρόγραμμα .

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση τάσσεται υπέρ της πώλησης λιγνιτικών μονάδων και υδροηλεκτρικών εργοστασίων της ΔΕΗ, βλέποντας μελλοντικά την παρουσία στρατηγικού επενδυτή στην επιχείρηση, ενώ προτάσσει την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΣΦΑ, και επισημαίνει , όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του κόμματος και υπεύθυνος του κυβερνητικού προγράμματος Κ. Χατζηδάκης ότι «η μόνη λύση για τη χώρα είναι να ακολουθήσει και στον τομέα της ενέργειας τις καλές διεθνείς πρακτικές».

Ο κ. Χατζηδάκης, επιχειρώντας να αντικρούσει πιθανές αντιδράσεις, εστίασε στην απειλή της απώλειας θέσεων εργασίας στη ΔΕΗ. Όπως υποστήριξε μόνο με αυτές τις προυποθέσεις «θα δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε η Δ.Ε.Η. να αντλήσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την διάσωσή της και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην επιχείρηση» (…) Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα σωθούν θέσεις εργασίας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο οι περιοχές που εξαρτώνται από την παρουσία της Δ.Ε.Η. θα έχουν ελπίδα και προοπτική. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένα καινούριο περιβάλλον για καλύτερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά και πιο ανταγωνιστική ελληνική βιομηχανία». Παράλληλα , υποστήριξε ότι η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, εξασφαλίζει τους πόρους και τις απαραίτητες επενδύσεις στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και οδηγεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας της Δ.Ε.Η.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος τόσο ο κ. Χατζηδάκης όσο και ο αρμόδιος Τομεάρχης Κ. Σκρέκας επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στον τομέα της ενέργειας, με σημείο αιχμής την κυβερνητική πολιτική για τη ΔΕΗ. Εξάλλου, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι η ΝΔ αποφάσισε να προτάξει το κυβερνητικό της πρόγραμμα για την ενέργεια και επειδή « η ΔΕΗ είναι αντιμέτωπη με μια πολύ μεγάλη κρίση, η οποία έχει οξυνθεί δραματικά τα τελευταία δύο χρόνια».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter