ΝΔ: Να ανασυσταθεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ – Έργα και ημέρες της πιο σκληρής καταστολής (Photos, Video)

ΝΔ: Να ανασυσταθεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ – Έργα και ημέρες της πιο σκληρής καταστολής (Photos, Video)

Την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, μιας από της βιαιότερες ομάδες καταστολής, ζητούν δέκα βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Μετά την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εγκληματικότητα, οι βουλευτές θέτουν ζήτημα για την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ,  με το επιχείρημα πως συγκροτήθηκε το 2009 ως απάντηση της ΕΛΑΣ “στην έξαρση μιας σειράς καταδρομικών επιθέσεων από κουκουλοφόρους σε τράπεζες, καταστήματα και αστυνομικά τμήματα”. Λένε μάλιστα, πως στη συνείδηση των πολιτών η δραστηριότητά της καταγράφηκε ως ιδιαιτέρως αποτελεσματική, ενώ η επιτυχία της ήταν τέτοια, που συγκέντρωσε τη μήνη όλων όσων ήθελαν να καταστρέφουν χωρίς φόβο…

Ας δούμε, όμως, μερικά στιγμιότυπα από τις στιγμές που η ομάδα ΔΕΛΤΑ καταγραφόταν “ως ιδιαίτερα αποτελεσματική” στο μυαλό των πολιτών, όπως ισχυρίζεται η ΝΔ.

Το 2009, στον απόηχο της εξέγερσης του Δεκέμβρη, κάνει στους δρόμους την εμφάνισή του το πιο βίαιο και κατασταλτικό κομμάτι της αστυνομίας. Μέσα σε ελάχιστα χρόνια χαρακτηρίζεται ο «εφιάλτης των διαδηλωτών». Η ομάδα ΔΕΛΤΑ.

Αγγελική Κουτσουμπού:  Δεκέμβριος 2009.  Αστυνομικός της ΔΕΛΤΑ χτυπά με δίκυκλο τη διαδηλώτρια και μέλος του ΕΕΚ, Αγγελική Κουτσουμπού η οποία μεταφέρεται στον «Ερυθρό Σταυρό». Η διάγνωση των γιατρών είναι: «Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδής αιμορραγία, θλάση εγκεφάλου, ρωγμώδες κάταγμα του λιθοειδούς, συντριπτικό κάταγμα αριστερής κλείδας και σπάσιμο όλων των εμπρόσθιων αριστερών πλευρών»

2011- Πλατείες: Η ομάδα ΔΕΛΤΑ πρωταγωνιστεί σε ένα κρεσέντο ακραίας καταστολής, ενώ οι καταγγελίες για απρόκλητη βία πέφτουν βροχή. Ακολουθεί ο άγριος ξυλοδαρμός Αμερικανίδας ακτιβίστριας, κατά την πορεία του Πολυτεχνείου, με την 27χρονη να μεταφέρεται βαριά τραυματισμένη, με σπασμένα τα πλευρά της στο νοσοκομείο. Το θύμα υποδεικνύει ως δράστες του άγριου ξυλοδαρμού της, αστυνομικούς της ΔΕΛΤΑ. Μετά το τέλος της πορείας της επιτέθηκαν πέντε μηχανές και δύο από τους συνοδηγούς άρχισαν να την χτυπούν τα γκλομπ. Ακόμα κι όταν έπεσε κάτω σε μισολιπόθυμη κατάσταση, οι αστυνομικοί συνέχισαν να την χτυπούν. 

2012- Μοτοπορεία: Η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, “αγανακτισμένοι, κάτοικοι στον Άγιο Παντελεήμονα χτυπάνε “στο ψαχνό” μετανάστες. Αντιφασιστική μοτοπορεία δέχεται επίθεση από την ομάδα ΔΕΛΤΑ. Μάρτυρες αναφέρουν βαρύ ξυλοδαρμό, φέρουν τεράστιες μελανιές στο σώμα τους και μεταφέρονται στην ΓΑΔΑ. Οι καταγγελίες τους κάνουν λόγο για βασανιστήρια που θυμίζουν σκηνές μαφιόζικης ταινίας. Ο Guardian καταγγέλλει τα βασανιστήρια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μηνύει την εφημερίδα.

Δείτε βίντεο από επιθέσεις

https://www.youtube.com/watch?v=KtSNuE4YXAU

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter