ΝΔ: Οι παρεκκλίνουσες απόψεις στην ΚΟ για το Σκοπιανό

ΝΔ: Οι παρεκκλίνουσες απόψεις στην ΚΟ για το Σκοπιανό

Παρεκκλίνουσες απόψεις εκφράζουν, όσον αφορά στο Σκοπιανό, μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, παρά τη γραμμή Μητσοτάκη μέσω του «Βήματος», καθιστώντας ρευστό το τοπίο στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Εκ διαμέτρου αντίθετες απαντήσεις για το ονοματολογικό δίνουν μέλη της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας από διαφορετικές πτέρυγες, αναδεικνύοντας τις ιδεολογικές αντιφάσεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, μέλος του λεγόμενου καραμανλικού μπλοκ διατύπωσε την άποψη πως η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό πρέπει να γίνει «επί μηδενικής βάσεως». Επί της ουσίας, αγνοεί πλήρως τη ρητορική του προέδρου του κόμματος περί διαπραγματευτικών κεκτημένων που κληροδότησε στη χώρα η ΝΔ («Την εθνική γραμμή για το Σκοπιανό χάραξε η κυβέρνηση Καραμανλή, στο Βουκουρέστι, το 2008» ήταν η φράση του Κ. Μητσοτάκη στο «Βήμα»), θεωρώντας πως με τον παραμερισμό αυτής της διαπραγματευτικής παρακαταθήκης μπορεί να επέλθει πιο επικερδής λύση για τη χώρα.

Από την άλλη, πολιτικό στέλεχος της ΝΔ που έχει ταυτίσει την πολιτική του σταδιοδρομία με τον Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνει πως όλα θα ξεκαθαρίσουν τόσο από την τελική πρόταση που θα φέρει η κυβέρνηση όσο και από την στάση του Πάνου Καμμένου. Ο ίδιος θέτει ως παράμετρο μείζονος σημασίας την εξάλειψη των αλυτρωτικών τάσεων των γειτόνων, ενώ υποστηρίζει πως η τελική πρόταση θα προκύψει καθ’ υπόδειξη των ΗΠΑ. Όταν ρωτήθηκε ποια θα ήταν η στάση του στο ενδεχόμενο να πληρούνται όλοι οι παράμετροι που θέτει ο ίδιος από την τελική πρόταση αλλά σε αυτή να μη συμφωνεί ο κυβερνητικός εταίρος, τότε απάντησε πως η θέση του θα είναι αρνητική, ασχέτως αν πρόκειται για ένα εθνικό ζήτημα.

Βέβαια, το μεγαλύτερο αίνιγμα που θα κληθεί να λύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι η στάση της ακραίας τάσης του κόμματός του, ειδικά αν προκύψει «μία σύνθετη ονομασία έναντι όλων – erga omnes, και επίλυση του ζητήματος του ονόματος ως προϋπόθεση για την ένταξη της πΓΔΜ στους ευρωατλαντικούς θεσμούς», όπως δηλαδή όρισε τη λύση του Σκοπιανού ο ίδιος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter