Νέα διάψευση από τον Τομ Χανκς σχετικά με δήθεν βράβευσή του στην Ελλάδα

Νέα διάψευση από τον Τομ Χανκς σχετικά με δήθεν βράβευσή του στην Ελλάδα

«Πρωταγωνιστής» σε νέο fake news φαίνεται πως έγινε άθελά του ο Τομ Χανκς ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter διέψευσε την είδηση πως θα έρθει στην Ελλάδα για να βραβευτεί από το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ.) για τη φιλελληνική του δράση και για το ρόλο του ως παραγωγός στο «Mamma Mia».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «προς τους φίλους μου στην Ελλάδα. Κάποιος υποστηρίζει ότι θα εμφανιστώ σε μία εκδήλωση στην Αθήνα, κάτι το οποίο δεν είναι και δεν ήταν ποτέ αληθές. Μάλιστα πωλούνται και εισιτήρια με την υπόσχεση της παρουσίας μου». Σε επόμενο tweet του μάλιστα σημειώνει πως «δεν έχω μιλήσει με κανέναν σχετικά με την πιθανότητα να παραβρεθώ σε αυτή την εκδήλωση και τα άτομα που το οργανώνουν δεν είναι ειλικρινείς σχετικά με τις επαφές τους μαζί μου. Παρακαλώ να μη ξεγελαστείτε».

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη εκδήλωση, όπως αναγράφεται στην πρόσκληση θα έδινε το παρών και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρυ Ρ. Πάιατ.

Έρευνα σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας υποστηρίζει πως βρίσκεται σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας «για να διαπιστωθεί αν ο οργανισμός και συγκεκριμένα η εκπρόσωπός του κυρία Άντα Ηλιοπούλου έπεσε θύμα εξαπάτησης από δήθεν εκπρόσωπο του κυρίου Χανκς, καθώς επίσης και κατά πόσον τα έγγραφα που ο οργανισμός έχει στη διάθεσή του είναι αυθεντικά ή όχι». Ακόμη διευκρινίζεται πως η είσοδος στην εκδήλωση είχε εξαγγελθεί ότι είναι δωρεάν και όχι επί χρήμασι όπως εσφαλμένα δημοσιεύτηκε.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που το όνομα του γνωστού ηθοποιού πρωταγωνιστεί σε μία ψευδή είδηση που σχετίζεται με τη χώρα μας, καθώς η σύζυγός του είχε διαψεύσει την πληροφορία πως είχαν πραγματοποιήσει δωρεά ύψους 1 εκατ. ευρώ για τις αρχαιολογικές ανασκαφές στο Δεσποτικό, ένα ακατοίκητο νησάκι απέναντι από την Αντίπαρο και πως θα βραβεύονταν για αυτό το λόγο από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter