Νέα κόντρα Καμμένου – Μητσοτάκη για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία – Η απάντηση του Υπουργού

Νέα κόντρα Καμμένου – Μητσοτάκη για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία – Η απάντηση του Υπουργού

Για απαράδεκτες μεθοδεύσεις που έχουν στόχο να αποτρέψουν τον έλεγχο του «γνωστού σκανδάλου πώλησης πολεμικού υλικού από τον Πάνο Καμμένο», κατηγορεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ωστόσο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος απάντησε στις αιτιάσεις του κυρίου Μητσοτάκη με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη Δικαιοσύνη θα οδηγήσουν ότι την πώληση μη αναγκαίου επιχειρησιακά παλαιού αμυντικού υλικού παρακώλυσαν άνθρωποι που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και εξετάζεται αν έπαιρναν εντολές από τη Νέα Δημοκρατία.

Ό,τι και αν κάνουν θα αποδειχθεί η αλήθεια και θα οδηγηθούν πολίτες, διπλωμάτες, πολιτικοί και άλλοι στη Δικαιοσύνη για την απώλεια 66 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς ούτε καν είχαν φανταστεί νομοθετική ρύθμιση για πώληση παλαιού υλικού.

Όσον αφορά τη Βουλή, βεβαίως η υπόθεση θα έρθει στο Κοινοβούλιο από τη Δικαιοσύνη, για να αποδοθούν ευθύνες στα πολιτικά πρόσωπα που ευθέως εμπλέκονται.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Προ των ευθυνών του θέτει τον Νίκο Βούτση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

για το σκάνδαλο Καμμένου»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, τον θέτει προ των ευθυνών του, για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κυρίας Τασίας Χριστοδουλουπούλου η οποία επιχειρεί τις τελευταίες εβδομάδες να αποτρέψει με κάθε τρόπο τον έλεγχο του γνωστού σκανδάλου απόπειρας πώλησης πολεμικού υλικού από τον κ. Πάνο Καμμένο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου συνεπικουρούμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η εν λόγω Επιτροπή είναι αναρμόδια να καλέσει ενώπιόν της τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, αγνοώντας προκλητικά ακόμη και τη γνωμάτευση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, την οποία η ίδια η κυρία Χριστοδουλοπούλου είχε – καθ’ υπερβολήν των αρμοδιοτήτων της – ζητήσει προηγουμένως.

O κ. Μητσοτάκης καταγγέλλει επιπλέον ως πρωτοφανή την άρνηση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου να αποδεχθεί το αίτημα της μειοψηφίας των μελών της Επιτροπής να ζητήσουν την κλήτευση προσώπων, όπως δικαιούνται εκ του Κανονισμού της Βουλής. «Αυτή η επίδειξη αλαζονείας της πλειοψηφίας σε θέματα που ο ίδιος ο Κανονισμός της Βουλής ανάγει σε δικαιώματα των κοινοβουλευτικών μειοψηφιών δεν έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική μας ιστορία» επισημαίνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αυτονοήτως καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής να πάρει θέση για την εξόφθαλμη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την κυρία Χριστοδουλοπούλου και να αποκαταστήσει άμεσα την κοινοβουλευτική τάξη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter