Νέα κυβίστηση Μητσοτάκη: Ζητά εκλογές «εδώ και τώρα» και όχι το Φθινόπωρο

Νέα κυβίστηση Μητσοτάκη: Ζητά εκλογές «εδώ και τώρα» και όχι το Φθινόπωρο

Δέσμιος της σαμαρικής πτέρυγας και θιασώτης των ακραίων φωνών του κόμματός του αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από την εκπεφρασμένη θέση του για εκλογές τον Φθινόπωρο, ο πρόεδρος της ΝΔ μετακύλισε στο αίτημα του Άδωνη Γεωργιάδη για προσφυγή στις κάλπες «εδώ και τώρα».

Μία δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη για εκλογές ακόμη και την «επόμενη Κυριακή» και μία αναιμική κριτική της Φώφης Γεννηματά, αποδείχτηκαν αρκετά για να αυτοανεραίσει την θέση που είχε εκφράσει στο συντονιστικό των τομεαρχών της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μόλις στα τέλη Απριλίου ζητούσε εκλογές τον Φθινόπωρο.

«Για μια φορά κάντε το σωστό. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Η κάλπη από μόνη της είναι μια κάθαρση. Δώστε στον ελληνικό λαό την ευκαιρία να πάρει θέση. Μην τον δεσμεύσετε για χρόνια για να εξασφαλίσετε μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία» είπε, παίρνοντας πίσω το αίτημα για εκλογές μετά το πέρας της διαπραγμάτευσης για τη μετάβαση στη μεταμνημονιακή εποχή και της ρύθμισης του χρέους.

Από το βήμα της Βουλής και απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να παρουσιαστεί και πάλι ως έρμαιο των επιδιώξεων του αντιπροέδρου της ΝΔ και ευρύτερα του σαμαρικού μπλοκ. Αγκάλιασε, επίσης, το αίτημα της Φώφης Γεννηματά, διαβεβαιώνοντάς την πως «δεν θα τα χαλάσουμε».

Βέβαια, αυτά έγιναν στην πρωτολογία του. Μέχρι τη δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης μπορεί να έχει αλλάξει γνώμη…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter