Νέα Μανωλάδα: Κλείνουν το σχολείο – Επικίνδυνο για τα παιδιά μας, λένε οι γονείς

Νέα Μανωλάδα: Κλείνουν το σχολείο – Επικίνδυνο για τα παιδιά μας, λένε οι γονείς

Σε κατάληψη του δημοτικού σχολείου Νέας Μανωλάδας στην Ηλεία προχώρησε σήμερα ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι η φοίτηση των μαθητών εξακολουθεί να γίνεται σε κοντέινερ και κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς το κτίριο του σχολείου έχει κριθεί κατεδαφιστέο από το σεισμό που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2008.

Επίσης, ο σύλλογος σημειώνει ότι «η κατάσταση αυτή, η οποία δυσχεραίνει ανυπέρβλητα την πραγματοποίηση της διδασκαλίας, όχι μόνον δεν προάγει την παιδεία, αλλά, αντιθέτως, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των παιδιών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων εμφανίζουν ήδη αναπνευστικά προβλήματα».

Ακόμη, ο σύλλογος ζητά «την άμεση αντικατάσταση των κατεστραμμένων κοντέινερ με άλλα, σε καλύτερη κατάσταση, το άμεσο άνοιγμα του φακέλου κατασκευής του σχολείου και τη γνωστοποίηση τού χρονοδιαγράμματος μέσα στο οποίο θα υλοποιηθεί η κατασκευή του έργου».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία «Κτιριακές Υποδομές», σχετικά με το σχολείο της Νέας Μανωλάδας τονίζεται ότι «βρίσκονται στην φάση της επκαιροποίησης οι υφιστάμενες μελέτες για το νέο σχολείο», αλλά όπως προστίθεται, «απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου είναι, η έκδοση πρόσκλησης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε η εταιρία να υποβάλει πρόταση ένταξης του έργου στο οικείο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «οι “Κτιριακές Υποδομές” σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, και το υπουργείο Υποδομών εργάζονται προκειμένου να εξευρεθούν κι άλλες πηγές χρηματοδότησης για την υλοποίηση τόσο του έργου στη Νέα Μανωλάδα, όσο και άλλων έργων σχολικής στέγης σε όλη την Ελλάδα».

Επίσης, η εταιρία αναφέρει ότι «δεν έχει δεχτεί οποιαδήποτε αίτημα για νέες προκατασκευασμένες αίθουσες», τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι «η συντήρησή τους είναι αποκλειστική ευθύνη των δήμων».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter