Νέα μεγάλη βουτιά για τις τράπεζες, έχασαν 200 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίησης σε μία μέρα

Νέα μεγάλη βουτιά για τις τράπεζες, έχασαν 200 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίησης σε μία μέρα

Με υποτονικό τζίρος, ούτε καν στα 60 εκατ. ευρώ, η αγορά έκλεισε σε νέα χαμηλά τουλάχιστον διετίας και την Τρίτη με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί κατά 2,43%, στις 626,17 μονάδες.

Οι τράπεζες, με εξαίρεση την Alpha Bank, που υποχώρησε κατά 1,51%, οι υπόλοιπες κατέγραψαν πτώση 3,8% η Εθνική, 5,12% η Eurobank και η Πειραιώς 7,62%. Το άσχημο κλίμα στο μεταξύ πέρασε και στο υπόλοιπο ταμπλό με τις μετοχές του FTSE 25 1,64%. 

Mόνο οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη ανήλθαν σε 2,4%. Σε μία μέρα οι τράπεζες έχασαν σε κεφαλαιοποίηση κοντά στα 200 εκατ. υρώ, ενώ η κεφαλαιοποίηση της Πειραιώς έσπασε και το ψυχολογικό φράγμα των 500 εκατ. υρώ, διαμορφούμενη την Τρίτη στα 492 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με επαγγελματίες της αγοράς, οι ξένοι επενδυτές με την στάση τους αυτή πιέζουν για επεξηγήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες. Ταυτόχρονα, το Ιταλικό ζήτημα απογειώνει τα 10ετή ομόλογα της χώρας που αγγίζουν πλέον το 3,59%, με τα Ελληνικά να πηγαίνουν «πακέτο» ακολουθώντας στο 4,59%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter