Νέα πυρκαγιά στο Λος Άντζελες – Εκκενώνονται σπίτια

Νέα πυρκαγιά στο Λος Άντζελες – Εκκενώνονται σπίτια

Από τις πλημμύρες στις φωτιές οι πυροσβέστες της περιοχής

Μια πυρκαγιά, για την οποία οι αρχές λένε πως δεν έχει προηγούμενο, μαίνεται σήμερα στις παρυφές του Λος Άντζελες, προκαλώντας την εκκένωση εκατοντάδων κατοικιών στη δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική πόλη, καθώς και την καταστροφή ενός σπιτιού.

Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Έρικ Γκαρτσέτι δήλωσε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως η πυρκαγιά, στην οποία δόθηκε η ονομασία «Tuna» και η οποία έχει ήδη κατακάψει περισσότερα από 20.000 στρέμματα, είναι «η πιο εκτεταμένη πυρκαγιά στην ιστορία του Λος Άντζελες».

Ένα σπίτι καταστράφηκε, έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία του Λος Άντζελες. Περισότερες από 300 κατοικίες έχουν ήδη εκκενωθεί στο Μπέρμπανκ, ένα προάστιο στις παρυφές της πόλης στο οποίο βρίσκονται κυρίως τα στούντιο Disney και Warner Bros. Εκατόν ογδόντα κατοικίες εκκενώθηκαν επίσης μέσα στο Λος Άντζελες ενώ το ίδιο συμβαίνει και με κατοικίες σ’ έναν άλλο γειτονικό δήμο, τον Γκλέντεϊλ.

Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά. Περίπου 100 άλλοι, οι οποίοι είχαν αναπτυχθεί στο Χιούστον του Τέξας για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης μετά την καταιγίδα Χάρβεϊ, πρόκειται να επιστρέψουν στο Λος Άντζελες μέσα στις επόμενες ώρες για να ενισχύσουν τις προσπάθειες της κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη διάρκεια του τριήμερου της «Labor Day», της αμερικανικής Ημέρας της Εργασίας, ενώ καύσωνας επικρατεί στις δυτικές ΗΠΑ.

Οι αρχές υπογράμμισαν πως η κύρια ανησυχία τους είναι ο άνεμος, επειδή μπορεί να διαδώσει τις φλόγες με ταχύτητα και προς απρόβλεπτες κατευθύνσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter