Νέα στάση εργασίας τη Δευτέρα στο μετρό – 24ωρη απεργία την Πέμπτη

Νέα στάση εργασίας τη Δευτέρα στο μετρό – 24ωρη απεργία την Πέμπτη

Οι κινητοποιήσεις στο μετρό συνεχίζονται και τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου με στάση εργασίας που εξήγγειλαν οι ηλεκτροδηγοί του μετρό.

Για την ίδια ημέρα, τρίωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, αποφάσισαν ομόφωνα να πραγματοποιήσουν τα δυο σωματεία εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠΕ και ΠΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Ειδικότερα, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό αποφάσισε νέες κινητοποιήσεις προκειμένου να καταγγείλει «την αδιαφορία που επιδεικνύει το υπουργείο Εργασίας, αλλά και στις άθλιες πρακτικές που εφαρμόζει η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ.».

Συνεπώς, τη Δευτέρα θα προχωρήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί, ενώ έχουν ήδη εξαγγείλει 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

Όσον αφορά στην στάση εργασίας στα τρένα και στον προαστιακό «γίνεται στη μνήμη των δυο συναδέλφων και του συμπολίτη μας που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο», όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Αγωνιζόμαστε για την άμεση ολοκλήρωση των έργων υποδομής (τηλεδιοίκηση – φωτοσήματα) για να έχουμε ακόμα πιο ασφαλή και γρήγορα τρένα στην Ελλάδα, στην υπηρεσία του επιβατικού κοινού. Ο σιδηρόδρομος ήταν, είναι και παραμένει το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς στην χώρα μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter