Νέα στοιχεία του Υπουργείου Τύπου για τις παλινωδίες Μητσοτάκη για τις τηλεοπτικές άδειες

Νέα στοιχεία του Υπουργείου Τύπου για τις παλινωδίες Μητσοτάκη για τις τηλεοπτικές άδειες

“Είναι με την κοινωνία ή με τους καναλάρχες” αναρωτιέται για τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Επικοινωνιών με αφορμή την προσφυγή  καναλαρχών και ΣΚΑΪ και STAR κατά του καθορισμού του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών και της τιμής εκκίνησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου:

Σημερινά δεδομένα: Η απόφαση του ΕΣΡ για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης, κατά της οποίας προσέφυγαν οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών, είναι ομόφωνη. Το ΕΣΡ είναι όργανο που συγκροτείται από τη Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής με αυξημένη πλειοψηφία, αντικατοπτρίζοντας όλο το πολιτικό φάσμα.

 Η Ανεξάρτητη Αρχή και το ΣτΕ έχουν κρίνει ότι το φάσμα είναι σπάνιος πόρος του Δημοσίου, ότι οι άδειες δεν μπορεί να είναι απεριόριστες και πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να καταβάλλουν τίμημα.

Ο νόμος 4339/2015 και η ΝΔ: Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο ξιφουλκεί ξανά κατά του νόμου, έχει ψηφίσει τα 8 από τα 15 άρθρα περί αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Για του λόγου το αληθές:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/10/06/59d73b67cd3a1875f127bba6.pdf

Ερώτηση: Οι καναλάρχες μπορούν να προσφεύγουν όπου και όπως επιλέγουν. Κυβέρνηση και κοινωνία έχουν εμπιστοσύνη ότι το ΕΣΡ θα ολοκληρώσει την αδειοδότηση και, μετά από 30 χρόνια, το άναρχο τηλεοπτικό τοπίο θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν. Η ΝΔ θα πάρει θέση; Είναι με την κοινωνία ή με τους καναλάρχες που επιδιώκουν, για μια ακόμη φορά, να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter