Νέα συμφωνία για απομάκρυνση αμάχων από το Χαλέπι

Νέα συμφωνία για απομάκρυνση αμάχων από το Χαλέπι

Ο ΟΗΕ υπολογίζει ότι παραμένουν περίπου 40.000 άμαχοι και περίπου 1.500-5.000 μαχητές της αντιπολίτευσης μαζί με τις οικογένειές τους.

Νέα συμφωνία επετεύχθη για την απομάκρυνση των άμαχων πληθυσμών από τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές στο ανατολικό Χαλέπι, μετά το πάγωμα της διαδικασίας χθες λόγω των απαιτήσεων των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων να εκκενωθούν ταυτόχρονα και τα σιιτικά χωριά Φούα και Κεφράγια στην επαρχία Ιντλίμπ, που πολιορκούνται από τους αντάρτες.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την εκκένωση των δύο σιιτικών χωριών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, την πλήρη απομάκρυνση των ανταρτών μαχητών από το ανατολικό Χαλέπι, αλλά και την εκκένωση των χωριών Ζαμπαντάνι Μαντάγια.

Χιλιάδες είναι οι άμαχοι που περιμένουν να βρουν τρόπο να απομακρυνθούν από την εμπόλεμη ζώνη, βιώνοντας το σφοδρό κρύο και την πείνα.

Οι εναπομείναντες άμαχοι, έχουν ελάχιστο πόσιμο νερό, σχεδόν καθόλου τρόφιμα και κοιμούνται ακόμα και στο χώμα υπό πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που φτάνουν τους -6 βαθμούς

Ο ΟΗΕ υπολογίζει ότι παραμένουν στις περιοχές αυτές περίπου 40.000 άμαχοι και περίπου 1.500-5.000 μαχητές της αντιπολίτευσης μαζί με τις οικογένειές τους.

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στο ανατολικό Χαλέπι είναι και πολλά παιδιά, που περνούν τις νύχτες μέσα σε κατεστραμμένα κτήρια, περιμένοντας το επόμενο κύμα βομβαρδισμών. Οι εναπομείναντες άμαχοι, έχουν ελάχιστο πόσιμο νερό, σχεδόν καθόλου τρόφιμα και κοιμούνται ακόμα και στο χώμα υπό πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που φτάνουν τους -6 βαθμούς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter