Νέα τουρκικά παιχνίδια με τους Έλληνες στρατιωτικούς: Είχαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στα κινητά τους

Νέα τουρκικά παιχνίδια με τους Έλληνες στρατιωτικούς: Είχαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στα κινητά τους

Όπως όλα δείχνουν η Άγκυρα επιθυμεί να ανεβάσει τους τόνους σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σήμερα, και μετά από 20 ημέρες το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu «θυμήθηκε» πως βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στα κινητά των Ελλήνων Στρατιωτικών.

Αυτή ήταν και η απορία κυβερνητικών κύκλων που αναρωτιούνται πώς γίνεται να ισχυρίζονται κάτι τέτοιο με τέτοια καθυστέρηση.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρεται, στις 26 Μαρτίου πραγματοποιείται στη Βάρνα της Βουλγαρίας η συνάντηση ΕΕ και Τουρκίας με την Άγκυρα να καίγεται στην ουσία για την διεύρυνση της Τελωνιακής Ένωσης με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό με την υπόθεση τα ων δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Σημειώνεται επίσης πως σε ανταπόκριση της γερμανικής Handelsblatt με τίτλο «Η Μέρκελ καταβάλλει προσπάθειες ώστε ο Ερντογάν να αποφυλακίσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς», η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι η καγκελάριος προσπαθεί να μεσολαβήσει στην υπόθεση των δύο φυλακισμένων Ελλήνων στρατιωτικών καθώς και ότι το θέμα αυτό θα απασχολήσει την προγραμματισμένη για τις 26 Μαρτίου Σύνοδο ΕΕ-Toυρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας. 

Όπως φαίνεται η Άγκυρα επιθυμεί να εκμεταλλευτεί διαφορετικά πλέον το συμβάν που όπως αποδείχθηκε είναι κάτι καθημερινό στον Έβρο και από τις δύο πλευρές.

Τα σχεδιαγράμματα που δεν διευκρινίζεται αν αφορούν την ελληνική ή την τουρκική πλευρά και βρέθηκαν – σύμφωνα πάντα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων – στην εξωτερική μνήμη κινητού αλλά δεν διευκρινίζουν σε ποιον από τους δυο ανήκε.

Την είδηση μετέδωσε και η εφημερίδα Χουριέτ που μόλις χθες έγινε γνωστό ότι πουλήθηκε στον Ερντογάν Ντεμιρορέν, στενό φίλο του Ταγίπ Ερντογάν… Χαρακτήρισε μάλιστα το γεγονός εξέλιξη έκπληξη!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter